Ексклюзиви
вівторок, 29 липня 2014 11:34

"Скрябін", "Кому Вниз", азовці та ветерани УПА - 5 причин відвідати "Бандерштат"
7

Фото: bandershtat.org.ua

Восьмий фестиваль українського опору "Бандерштат" проходитиме протягом 1-3 серпня у місті Луцьку. Вхід на три дні коштує 150 грн.

1. Ти патріот України, шануєш постать провідника ОУН Степана Бандери і був активним учасником Майдану. Або ти "ватнік", люто ненавидиш "бендеровцев" і хочеш більше дізнатись про них, бо "врага нужно знать в лицо". Вам усім сюди. На фестивалі традиційно пройде зустріч із ветеранами УПА. Планують поїздку до Нового Загорову, де у 1943-ому відбувався бій між упівцями та нацистами. Виступить "Piano Extremist", який грав на Майдані. Пройдуть гутірки з представниками батальйону "Азов", зокрема, його керівником Андрієм Білецьким, учасником бою на Інститутській 20 лютого Сашком Гучом, нацгвардійцем Володимиром Пастушком та Михайлом Гаврилюком.

2. Якщо ти сноб або любиш забагато думати навіть на відпочинку, то для тебе є ціла гутіркова програма. Цьогоріч її учасниками будуть політики Юрій Луценко, Леся Оробець, Олесь Доній, Єгор Соболєв, журналісти з hromadske.tv, Юрій Макаров та генеральний директор Національної телекомпанії Зураб Аласанія. Усі мізкуватимуть, як разом перезавантажити країну.

3. Для любителів української музики та послемитись на головній та акустичній сценах фестивалю виступлять 43 гурти. Серед них "Кому Вниз", "Скрябін", "Роллікс", "Мотор'Ролла". Окрім українських команд гратимуть білоруси "Zatoczka" та ірландці "Cruachan". Також на "Бандерштаті" Сашко Положинський представить новий проект "Був'є".

"Ви станете свідками й учасниками першого в історії живого виступу "Був'є", - пише Положинський про важливість відвідати "Бандерштат". - Навіть якщо виступ буде невдалим, або вам не сподобається, все одно буде чим похизуватися перед нащадками, якщо "Був'є" колись стане відомим, популярним або й культовим. Якщо, не дай Бог, виступ буде провальним, то може виявитися, що він стане єдиним живим виступом "Був'є", отже, ви знову потрапляєте в музичну історію України".

4. Якщо ти не любиш асфальту, але фестивалі за містом це дуже некомфортно, то "Бандерштат" відбуватиметься на місцевому Іподромі за 15 хв від центру Луцька. Там же діятиме наметове містечко. Якщо у вас нема намету, то його можна орендувати за 50 грн. на добу. Тому спокійно можете слухати концерт, лежачи на траві перед сценою. Вона також росте, де відбуватиметься літературна програма. А для повної гармонії з природою і собою в неділю проведуть ранкове заняття з йоги.

5. Якщо ти мама з багатою фантазією чи суворий тато і боїшся відпускати свою неповнолітню дитину на фестиваль із такою радикальною назвою, де виступатимуть якісь чорти і точно щось станеться. То варто знати, що "Бандерштат" - безалкогольний фест. Із алкогольними напоями на його територію не пускають. Для зовсім маленьких буде діяти дитяче містечко.

Детальніша програма тут

Зараз ви читаєте новину «"Скрябін", "Кому Вниз", азовці та ветерани УПА - 5 причин відвідати "Бандерштат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі