пʼятниця, 19 грудня 2014 12:07

"Шевченко. Втома" - У Києві відбудеться перформанс-переосмислення творчості Кобзаря

"Шевченко. Втома" - У Києві відбудеться перформанс-переосмислення творчості Кобзаря

НЦТМ ім. Леся Курбаса та Асоціація Актуального Танцю 19 грудня представлять перформанс "Шевченко. Втома". Автори вистави, у якій поєднаються поезія, театр, танець, присвятили її 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка. Про це повідомляє Cultprostir.

Концепція перформансу полягає у переосмисленні як творчості письменника, так і його ролі в українському суспільстві − надто романтизованій, стомлюючій штампами і нав'язливим пафосом.

"Україна страшенно втомилася від романтизму, який, наче і не було катастрофічного 20-го сторіччя, ще домінує у дискурсі національної культури. "Поховайте та вставайте..." − настільки звичний, знесилений 150-річним вживанням, заклик поета-революціонера раптом на наших очах набув актуальності жахливого непередбачуваного сьогодні. Кайдани декоративної, поверхневої, ідеологічної культури символу рвуться, самі по собі розсипаються на порох − адже вони ніколи не були реальними", − йдеться в офіційній презентації проекту.

Зараз ви читаєте новину «"Шевченко. Втома" - У Києві відбудеться перформанс-переосмислення творчості Кобзаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі