середа, 13 липня 2016 15:18

Сенцову 40 - активісти закликають протестувати на Майдані

 

13 липня ув'язнений у Росії Олег Сенцов святкує сорокаріччя. До цієї дати ініціативна група "Комітет солідарності" та "Євромайдан SOS" закликають киян висловити свою незгоду з діями Росії стосовно українських громадян, і доєднатися до акції підтримки Олега Сенцова.

Організатори запрошують охочих приходити сьогодні о 19:00 на Майдан.

"Ми підготували невеличке відеопривітання для Олега Сенцова від слухачок курсів жестової мови. Бажаємо якнайшвидшого повернення на батьківщину!", - написала у Facebook Тетяна Печончик, яка працює у "Центрі інформації про права людини".

Нагадаємо, що 11 травня 2014 року українського режисера, сценариста та письменника Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим та Олексієм Чирнієм затримали за неправдивими звинуваченнями у тероризмі.

24 листопада 2015 року Верховний суд РФ залишив без змін вирок Північно-Кавказького окружного військового суду проти нього та Олександра Кольченка.

За рішенням суддів, Олег має відсидіти в колонії строго режиму 20 років, а Олександр – 10.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко привітав Сенцова з ювілеєм

Зараз ви читаєте новину «Сенцову 40 - активісти закликають протестувати на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі