Ексклюзиви
пʼятниця, 24 лютого 2017 15:32

"Росія намагається поневолити Україну" - Стефан Романів

"Росія намагається поневолити Україну" - Стефан Романів

Австралійські дипломати відвідали прем'єрний показ англомовного фільму про Голодомор "Гіркі жнива". Відбувся у Канберрі. Це перша повнометражна англомовна картина про події 1932-1933 років канадського виробництва. Бізнесмен з українським корінням Ян Ігнатович дав на фінансування фільму $20 млн. Про це повідомляє Укрінформ.

"Австралія однією з перших країн на парламентському рівні визнала Голодомор геноцидом українського народу. Це велика заслуга уряду. Дякуємо також українській громаді Австралії за активне поширення інформації про трагедію 1932-1933 років", - сказав посол України в Австралії Микола Кулініч.

Для ширшого ознайомлення з документальними доказами Голодомору австралійська газета The Age створила веб-архів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Добре, що цю стрічку зняли не українці" - фільм "Гіркі жнива" вийшов у прокат

"Закликаю вас скористатися цим відкритим ресурсом, щоб дізнатися більше про українську трагедію. На жаль, досі залишаються ті, хто заперечує злочин Голодомору. Шукають йому економічних чи природних виправдань. Росія сьогодні, як і майже сторіччя тому, намагається поневолити Україну. Завдання української світової громади - об'єднати нащадків тих, хто постраждав від Голодомору. Розказати світу правду про події 1932-1933 років", - сказав голова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів.

"Гіркі жнива" покажуть у всіх австралійських штатах – Новому Південному Вельсі, Вікторії, Західній та Південній Австралії, Квінсленді, Тасманії та в Столичній території. Кожному показу передуватиме презентаційна частина. Спогадами ділитимуться нащадки українців, які пережили Голодомор. Виступатимуть лідери українських громадських організації та австралійські політики.

В Україні показ картини стартував 23 лютого. На прем'єру в київському кінотеатрі "Оскар" прийшла дружина президента Марина Порошенко разом з дітьми.

Зараз ви читаєте новину «"Росія намагається поневолити Україну" - Стефан Романів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі