Ексклюзиви
субота, 23 липня 2016 20:05

Російський документаліст зняв фільм про своїх українських родичів

Російський документаліст зняв фільм про своїх українських родичів

На сьомому Одеському міжнародному кінофестивалі відбулася українська прем'єра фільму "Рідні" відомого російського документаліста Віталія Манського. Цей фільм він зняв про свою власну сім'ю. Його родичі живуть у Львові, Одесі, Криму та на Донбасі. Після Майдану і початку війни на Сході України вони опинилися по різні боки барикад. "Рідні" - це водночас дуже особиста історія і зріз всього українського суспільства на прикладі однієї сім'ї. Світова прем'єра фільму відбулася на 51 Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах у липні 2016 року. Фільм знятий у ко-продукції з Німеччиною, Латвією, Естонією та Україною.

- Усі герої фільму – мої родичі. При цьому вони мають діаметрально протилежні погляди, – розповів Віталій Манський після прем'єри фільму. – Я люблю їх усіх, але не зі всіма ними я згоден. І найскладнішим було саме не сперечатися з ними, дати їм висказати все, що у них на душі.

Спочатку на фільм виділило фінансування Міністерство культури Росії. Проте потім, у 2014 році Департамент кінематографії мінкульту повідомив, що відкладає фінансування фільму до стабілізації ситуації в Україні. Згодом міністр культури звинуватив Манського в антидержавній діяльності і заборонив йому професійну діяльність на території Росії.

Зараз ви читаєте новину «Російський документаліст зняв фільм про своїх українських родичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі