середа, 24 травня 2017 14:20

Результати першого в історії конкурсу Євробачення були сфальсифіковані

Результати першого в історії конкурсу Євробачення були сфальсифіковані
Пісенний конкурс Євробачення 1956. Фото: Вікіпедія

24 травня 1956 року в Лугано, Швейцарія, пройшов перший конкурс Євробачення, в якому брали участь 14 представників семи європейських країн - Франції, ФРН, Італії, Люксембургу, Бельгії, Нідерландів та Швейцарії. Австрія, Данія та Велика Британія не були допущені до конкурсу через проведення національних відборів пізніше встановленого терміну.

За умовами першого конкурсу, переможця визначає національне журі кожної країни, яке має право голосувати за свою країну. У кожної країни було по два журі, котрі оцінювали кожну пісню (разом з піснею від своєї країни) оцінками від 1 до 10. Голова журі Рольф Ліберман, підсумовуючи голосування, оголосив тільки переможця. Результати інших учасників невідомі.

Переможницею стала швейцарка Ліз Асіа, в минулому танцівниця. Виконала дві пісні - Das alte Karussell і Refrain. Остання перемогла. Очевидці конкурсу кажуть, що боротьба була нечесною. В результаті закулісної змови перемогла співачка з країни, яка проводила конкурс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найвищі бали на Євробаченні-2004 Україні поставили Ізраїль та Ірландія

Другий конкурс Євробачення відбувся 3 березня 1957 року у Франкфурт-на-Майні, Німеччина. Цього разу брали участь 10 країн. Саме цього року організатори і журі заклали основи сучасного Євробачення. По-перше, члени журі вже не могли віддати голос за свою країну. По-друге, до участі в конкурсі були допущені дуети, а не лише солісти. По-третє, організатори встановили ліміт - 3 хв. для кожної пісні. Причиною такого рішення було те, що пісня італійського учасника Нунцо Галло Corde della mia chitarra лунала 5 хв. 9 с (стала найдовшою піснею в історії конкурсу), а пісня британської учасниці Патріції Бредін All - усього 1 хв. 52 с (найкоротша пісня Євробачення).

Щороку Євробачення дивиться 180 млн глядачів. 2016-го ця цифра перевищила 200 млн. 2008 року та 2011-го у конкурсі взяла участь рекордна кількість учасників – 43.

Зараз ви читаєте новину «Результати першого в історії конкурсу Євробачення були сфальсифіковані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі