Ексклюзиви
вівторок, 05 травня 2015 13:56

Протягом місяця у Києві можна потрапити у добу Радянського Союзу
9

У рамках презентації збірки "Розстріляне відродження" видавництво "Основи" організувало квест, що дає змогу відчути на собі умови, за яких працювали видатні письменники та жили пересічні громадяни у радянську добу. Кожен бажаючий може спробувати свої сили у квартирі, де повністю відтворений побут тих часів, та знайти речі, за використання яких у СРСР саджали за грати.

"Це така собі машина часу, — говорить директор видавництва "Основи" Дана Павличко. — Тут кожен може потрапити в Радянський Союз, де були заборонені не тількі інші політичні погляди, а й музика та література. Зараз це звучить дико, але так дійсно було. Хочеться, аби якогомога більше людей пройшли цей квест, дізналися про тяжкі долі письменників Розстріляного відродження та зрозуміли, яким жахіттям для будь-якої вільної людини були "Совєти".

Після проходження квесту його учасники можуть ознайомитися із раніше засекреченими архівами КДБ, що розповідають історію письменників Розстріляного відродження: це доноси, довідки про розстріл, біографії та характеристики, які раніше ніколи не були представлені широкому загалу.

"На мій погляд, українську літературу у наших школах подають нецікаво, — говорить упорядник книги Анна Копилова. — Наша мета — відновити інтерес молоді до читання українського, і я сподіваюсь, що за допомогою якісного книговидання, яскравих ілюстрацій та таких квестів нам вдасться її досягти".

"Бути частиною цього проекту — велика честь для нас, — говорить організатор квест-кімнат Володимир Доля. — Протягом місяця квест "Розстріляне відродження" буде доступний для всіх охочих. Я надзвичайно радий, що quests.com.ua допоможе ще раз нагадати, якою жорстокою була радянська машина, як вона знищувала все українське, і, звичайно, розказати про тяжку долю надзвичайно талановитих українських письменників.

Зараз ви читаєте новину «Протягом місяця у Києві можна потрапити у добу Радянського Союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі