пʼятниця, 19 вересня 2014 12:19

Проблеми Oскарівського комітета винесуть на громадське обговорення

Проблеми Oскарівського комітета винесуть на громадське обговорення

Починаючи з нового сезону, тобто після 1 жовтня 2014 року, Асоціація продюсерів України розпочне громадське обговорення нового складу Оскарівського комітету, процедури його обрання, правил роботи і голосування за фільм. Про це повідомляє i-pro.

Останніми днями з комітету пішов його голова Олег Фіалко. Крім того, уже підтвердили свій вихід з комітету інші члени: Сергій Тримбач, Володимир Войтенко і Ігор Савиченко.

9 вересня комітет оголосив, що фільм "Поводир" режисера Олеся Саніна висувається від України на премію "Оскар".

Фільм обрано чотирма голосами із семи від кількості членів комітету, які проголосували. Голоси розподілилися таким чином: "Плем'я" - два голоси; "Поводир" - чотири голоси; "Трубач" - один голос.

Представник фільму "Плем'я" - ТОВ "Гармата фільм продакшн", а також сам режисер Мирослав Слабошпицький і співпродюсер, дистриб'ютор картини Денис Іванов не погодилися з вибором Комітету та висловили публічний протест.

Відповідаючи на претензії творців фільму, Оскарівський комітет зазначив, щ збори і голосування 9 вересня 2014 року є легітимніми, результати голосування відміні не підлягають. Змінити склад комітету також неможливо цього сезону згідно з правилами Американської кіноакадемії.

Американська преса висловила стурбованість тим, що двоє із членів оскарівського комітета мають безпосередній стосунок до створення фільму. Про це, зокрема, написав Нollywood Reporter. Це може призвести до дискваліфікації України.

Зараз ви читаєте новину «Проблеми Oскарівського комітета винесуть на громадське обговорення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі