середа, 17 грудня 2014 19:01

Померла видатна художниця та громадська діячка Стефанія Шабатура

Померла видатна художниця та громадська діячка Стефанія Шабатура
Фото: life.pravda.com.ua

У Львові стало відомо про те, що померла художниця та громадська діячка Стефанія Шабатура.

Про це повідомив ZIK.ua із посиланням на прес-службу ЛМР, Стефанія Шабатура зробила чимало не лише для Львова, а й для утвердження України як держави.

"Біль, смуток і одночасно велика повага до тих справ, які так відважно робила Стефанія Шабатура. Львів назавжди запам'ятає цю жінку. Запам'ятає її і вся Україна. Велика самопожертва заради України, церкви, мови, свободи. Сильна духом і мужня. Кожному з нас є багато чому повчитись у Стефанії Шабатури. Хай спочиває спокійно", – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Стефанія Шабатура – багаторічний політв'язень радянських часів, член Української Гельсінської групи. Вона провела вісім років у таборах і засланнях за звинуваченням у "антирадянській агітації і пропаганді", в тому числі – 5 років у жіночому концтаборі суворого режиму у Мордовії.

У 1979 році Стефанія Шабутура стала членом Української Гельсінської групи – правозахисної організації, до якої входили найбільш відомі українські дисиденти радянських часів – зокрема, Левко Лук'яненко, Василь Стус, В'ячеслав Чорновіл, Йосиф Зісельс, Мирослав Маринович та інші.

Зараз ви читаєте новину «Померла видатна художниця та громадська діячка Стефанія Шабатура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі