Ексклюзиви
вівторок, 28 квітня 2015 17:54

Помер автор пісень Елвіса Преслі та The Beatles

Помер автор пісень Елвіса Преслі та The Beatles
Фото: elvisnews.com

Американський автор пісень Сід Теппер, автор понад 300 популярних композицій, помер у своєму будинку у Флориді у віці 96 років, повідомляє The Guardian. Видання пояснює, що смерть наступила від природних причин.

Пісні Теппера увійшли в репертуар багатьох поп-виконавців 1950-1970-х років, в тому числі Елвіса Преслі, Френка Сінатри, Рея Чарльза, Луї Армстронга, The Beatles і Діна Мартіна. Його найвідоміші треки — Red Roses for a Blue Lady, The Young Ones, G. I. Blues і Glad All Over.

Пісенник народився 25 червня 1918 року. Музикою він зайнявся тільки після повернення з Другої світової війни. У 1947 році Тепперу вручили першу нагороду за пісню Kiss of Fire у виконанні Джорджії Гіббс. З Елвісом Преслі Теппер почав працювати наприкінці 1950-х років, для короля рок-н-ролу він написав понад 40 пісень, багато з яких використовувалися у фільмах за участю співака. "Я вважаю, що фільми Елвіса і ці пісні внесли величезний внесок у його кар'єру", — зізнавався Теппер в одному з інтерв'ю.

В останні роки пісняр жив в Майамі-Біч. Його дружина померла десять років тому. У Теппера п'ятеро дітей, семеро онуків і троє правнуків.

Зараз ви читаєте новину «Помер автор пісень Елвіса Преслі та The Beatles». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі