четвер, 21 липня 2016 17:09

Покажуть мюзикл про переселенців з Донбасу

Покажуть мюзикл про переселенців з Донбасу

У Харкові стартувала підготовка першого мюзиклу, заснованого на історіях переселенців з окупованих територій. Про це повідомляє "Міська варта"

На сцені виступлять самі герої, а не актори. Ставлять мюзикл українці і данці. Данську сторону представляють креативний продюсер, драматург і композитор, а українську - режисер, театральні педагоги і тренери.

Місцем постановки Харків обрали невипадково. За словами організаторів, саме в цьому місті сконцентрована велика кількість переселенців і представлені різні точки зору про конфлікт в країні.

"Основний акцент під час відбору кандидатів ми робимо на музичні здібності, але історії людей для нас теж дуже важливі. Наприклад, ті учасники, які не володіють достатнім рівнем музичної підготовки і не стануть частиною мюзиклу, зможуть виразити себе в сценарії", - каже головний координатор проекту Марія Коренєва.

Готувати учасників протягом 2-х місяців будуть випускники Лондонської школи мистецтв. Тих, хто пройде кастинг, чекають майстер-класи з акторської майстерності та сценічної пластики, заняття з вокалу і ритміки.

15 прем'єрних показів заплановані в 2-й половині вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афганістан очима дітей

Зараз ви читаєте новину «Покажуть мюзикл про переселенців з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі