Ексклюзиви
четвер, 23 лютого 2017 09:00

Показали найкращий фільм за останні 60 років

Показали найкращий фільм за останні 60 років

Історію групи единбурзьких наркоманів пізніх 1980-х розповів режисер Денні Бойл у фільмі "На голці". Стрічка, в основі якої роман шотландського письменника Ірвіна Велша "Трейнспотинг", вийшла в британський прокат 23 лютого 1996-го. За повідомленням газети The Times, 2012 року її визнали кращою за останні 60 років в результаті опитування, присвяченого святкуванню 60-річчя з дня сходження королеви Єлизавети II на британський престол. У центрі сюжету четверо наркоманів з шотландського Единбургу, які прагнуть втекти від реалій життя.

Один із них – типовий наркоман Рентон. Інші – його "побратими": Хворий, Томі і Кочерижка. Хлопці грабують ювелірні крамнички, щоб отримати чергову порцію героїну. Депресія, ломки, сварки з батьками і не сприйняття з боку суспільства заганяють Рентона в глухий кут. Від нього відвертаються друзі, а рідні здають юнака в клініку для реабілітації. Це лише погіршило становище хлопця. Аби уникнути непоправного, батьки зачиняють його в будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українсько-німецький фільм отримав гран-прі на "Берлінале"

Дія картини відбувається в столиці Шотландії, Единбурзі, а також у Лондоні. У ролі наркоділка Майкі Форестера в фільмі епізодично з'являється автор роману Ірвін Велш.

Денні Бойл (1956) – британський кінорежисер і продюсер. Дебютом у великому кіно для нього став фільм "Неглибока могила", який він випустив 1994 року. Він приніс режисеру популярність – наступного року став найуспішнішим британським фільмом у прокаті.

Зараз ви читаєте новину «Показали найкращий фільм за останні 60 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі