Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2012 12:32

"Вона вишиває танці" - відкрили виставку картин людей з обмеженими можливостями
10

Фото: Фото від організаторів

22 листопада у київському музеї Тараса Шевченка відкрили виставку робіт людей з обмеженими фізичними можливостями.

Картини, вишивку хрестиком та бісером зробили за допомогою ніг та роту.

"Це активні люди, які не хочуть змиритися з долею. Вони не підуть під церкву показувати свої недоліки, отримувати копієчку, а потім її тратити, - каже директор громадської організації "Народна академія творчості інвалідів" Олена Александрова. - Усі роботи на виставці світлі, у них відсутня озлобленість. Психологи кажуть, що вони мають позитивний кольоровий фактор. Картини показують мрію про життя, яке авторам не вдалося мати. Наприклад, Лідія Лісайчук з Житомира народилася без рук і ніг. Вона вишиває хрестиком танці - танго, фокстрот. Навіть працювала вишивальницею на одному з житомирських підприємств. Живе одна, самостійно готує їсти та прибирає. Севастополець Руслан Раб має сильне ДЦП, руки і ноги не працюють. Ротом він малює тонкі жіночі портрети. Взагалі, хто малює зубами, мають тонші роботи. Художники, що працюють ногами, переважно беруть олійні фарби. У них більші мазки".

Олена Александрова задумала виставку 15 років тому. Авторів зібрала з цілої України. Деяких вже немає в живих. Всього показали біля 80 робіт 16 художників.

Виставка триватиме до 9-го грудня.

Зараз ви читаєте новину «"Вона вишиває танці" - відкрили виставку картин людей з обмеженими можливостями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі