Ексклюзиви
пʼятниця, 23 січня 2015 16:25

Показали фільм про рекет на дорогах у 1990-х

Показали фільм про рекет на дорогах у 1990-х

21 січня відбулась прем'єра дебютного фільму "Дорога на Захід" режисера Дмитра Захаревича. Показ відбувся у столичному кінотеатрі "Кінопанорама". Платою за вхід був добровільний внесок глядачів. Прийшло близько сотні.

"Пахне епохою", - прямує до зали один з операторів стрічки Андрій Приймаченко. У великій залі бордові велюрові стільці такі ж завіси. Приймаченко також озвучив одного з героїв.

"Щось у кадрі все виглядає, як зараз, а не в 1990-х. Наче з того часу нічого не змінилось," - продовжує оператор.

За сюжетом стрічки троє чоловіків зайнялися рекетирством на дорогах близько західного кордону України. Один збивав із водіїв данину в доларах. Якщо хтось не погоджувався, то за кілька кілометрів двоє інших зупиняли авто і грабували. Дія відбувається у 1990-х.

Стрічку знімали 4 роки. Фінансували зі своєї кишені.

"В один час прочитав кілька книжок про 1990-ті, одна з них якийсь роман Жадана. Надихнувся. Це ж такий цікавий період. Придумав історію, розписав, почали знімати. Але з часом зрозумів, що третину матеріалу доведеться змінити, - розповідає Дмитро Захаревич. Працює дистриб'ютором телевізійних і кінотеатральних прав. Знімає короткометражні стрічки. - Дуже вдячний, що в моєму фільмі погодився знятись Леонід Марченко. Надіслав йому сценарій, але боявся, що навряд досвідчений актор погодиться працювати з молодим режисером."

Леонід Марченко зіграв діда двох рекетирів.

"Он настолько меня убеждал, просил сняться. Вижу глаза горят, - каже актор. Марченко зіграв у фільмах Леоніда Бикова "В бій ідуть лише старі" та "Ати-бати, йшли солдати". - Фільм Дмытра заставляет задуматься. Это не стрелялки сегодняшние. Я подготовился, в интернете прочитал. Дима хотел историю в юмор превратить. Сегодня уже ничем не удивишь."

"До мене на 2-ому курсі підійшов Дмитро: "давай, знімати фільм". Приїжджаємо на перші зйомки в с. Круглик по Одеській трасі. Кажу: "де сценарій?" Він: "сьогодні нема, завтра буде". А вийшло, що сценарій писався на знімальному майданчику, - розповідає актор Денис Пасічний. Торік закінчив театральний вуз у Києві. - На одній сцені я мав необережність розбити машину."

Фільм триває 56 хвилин. Після завершальних титрів, відразу розпочинається інша документальна стрічка від проекту "Вавилон'13" "Сильніше, ніж зброя". У перших кадрах фрагмент відео з першої прес-конференції Віктора Януковича після втечі з України торік. Янукович ламає ручку, і зал вибухає сміхом.

Стрічку "Дорога на Захід" згодом можна буде переглянути в інтернеті. Також режисер веде перемовини із телеканалами про показ фільму.

Зараз ви читаєте новину «Показали фільм про рекет на дорогах у 1990-х». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі