пʼятниця, 24 лютого 2012 10:56

Пішов з життя єдиний син Набокова

Пішов з життя єдиний син Набокова

22 лютого пішов з життя єдиний син Володимира Набокова й Віри Слонім Дмитро. Він помер у Швейцарії на 78-му році життя. Про це повідомили місцеві ЗМІ.

Дмитро Набоков народився 10 травня 1934 року в Берліні. Після посилення влади нацистів сім'я переїхала до Сполучених Штатів. Він зробив кар'єру оперного співака. У 1960-х роках переміг на конкурсі молодих співаків разом з Лучано Паваротті. Також займався перекладами, у тому числі батьківських текстів, і видавав їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нобелівський лауреат Віслава Шимборська померла уві сні

Саме Дмитро Набоков після довгих коливань прийняв рішення опублікувати останній, незакінчений роман Володимира Набокова "Лаура і її оригінал" (The Original of Laura).

Письменник, який помер в 1977 році, заповідав знищити чернетки, що зайняли 50 каталожних карток, проте його прохання не було виконано. Рукопис тридцять років зберігали ув одному зі швейцарських банків. Книга побачила світ у листопаді 2009 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бориса Олійника висунули на здобуття Нобелівської премії

Пізніше рукопис було виставлено ??на аукціон, але продати його не вдалося.

Дмитро Набоков не залишив прямих спадкоємців.

Зараз ви читаєте новину «Пішов з життя єдиний син Набокова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі