Ексклюзиви
середа, 30 липня 2014 18:16

Під Нацрадою пікетуватимуть проти показу російських серіалів

Під Нацрадою пікетуватимуть проти показу російських серіалів
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення

 Завтра, 31 липня об 11 годині під приміщенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення відбудеться пікет проти трансляції російських серіалів в українському телепросторі.

"Ми виступаємо проти трансляції російських серіалів в українському телепросторі: мало того, що вони перетворюють глядачів у проросійських зомбі, так ми ще купуємо їх у компаній, які платять податки Росії. А потім ці кошти використовуються для купівлі зброї та терористів, що воюють проти України! Ми цього не допустимо! Зобов`яжемо владу реагувати на інформаційну безпеку нашої держави" - повідомляють організатори.

Також ініціатори бойкоту опублікували на своїй сторінці у Facebook звернення до президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, секретаря РНБО Андрія Парубія та голови Нац. ради України з питань телебачення та радіомовлення Юрію Артеменко з приводу неприпустимості заповнення українського телевізійного простору продуктами "російського агітпропу".

"В умовах фактичної війни і зневажливого ставлення до України та українців зі сторони Росії та її керівництва, ми зобов`язані дбати про національні інтереси нашої держави та громадян", - йдеться у заяві.

"Як може мати місце такий факт, що співачка Валерія зневажає Україну, вихваляє Путіна, а в той же час на радіо звучать її пісні. А найгірша ситуація, звісно, з телебаченням: там ми бачимо масу серіалів, які пропагують величність армії ворога, її міліцію інші державні органи. І це в той час, коли ті самі оспівані солдати, воюють із нами на Сході України, вбивають наших військових-патріотів", - вважають організатори пікету.

У заяві сформульовано вимоги до влади:

"1. Очистити телепростір України від телесеріалів, які пропагують велич і доблесть державних органів, солдатів, міліціонерів ворожої країни;
2. Заборонити звучання по радіо пісень тих співаків, які відкрито виступили проти цілісності України та підтримали Путіна у анексії Криму (згідно списку підписантів)
3. Заборонити телепередачі за участю осіб, які підтримали Путіна у анексії Криму (згідно списку підписантів).
4. Заборонити гастролі та в`їзд на територію України тих акторів, співаків, режисерів та ін., які підтримали анексію Криму та війну в Україні.
Одночасно з цим просимо підтримати на державному рівні телеканали, Кіностудії, режисерські студії, театральні трупи в тому, щоб стимулювати виробництво українського телепродукту, кінопроектів".

У коментарях на сторінці "Бойкоту російських серіалів" користувачі соцмережі пропонують за відсутності достатньої кількості українського продукту замінити російські серіали європейськими.

Зараз ви читаєте новину «Під Нацрадою пікетуватимуть проти показу російських серіалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі