Ексклюзиви
середа, 29 липня 2015 15:25

Під Києвом провели другий фестиваль тату
13

Фото: Малик Тетяна

26 липня в Білій Церкві провели II фестиваль "Тату-Екзистенція". За призові місця змагалися 12 тату-майстрів. Відвідувачі фестивалю могли не тільки спостерігати за тим, як наноситься татуювання, а й подивитися на лицарські бої та постріляти з лука.

"Ідея створити фестиваль виникла відтоді, як вирішив зробити собі татуювання і, шукаючи майстра, зрозумів, що в Білій Церкві досить розвинена ця субкультура, – каже організатор "Тату-Екзистенції" Андрій Биковець. – Тоді й виникло бажання зібрати прихильників тату в одному місці, щоб створити відповідну атмосферу, дати можливість їм познайомитися, обмінятися досвідом, отримати певні емоції, не дивлячись на те, що насправді між ними існує досить жорстка конкуренція. Участь у фестивалі – це, по-перше, піар для кожного учасника, по-друге, можливість розвиватися, порівнюючи себе з іншими".

Взяти участь у фестивалі для тату-майстрів коштувало 400 грн.

"Це зовсім небагато, – розповідає Володимир Хряпін, який займається тату вже 14 років. – Тим більше, що цей фестиваль годує нас протягом року. Багато людей приходить, беруть візитівки, потім стають нашими клієнтами. Тут головне не перемога, а спілкування, можливість показати свою роботу".

В середньому зробити татуювання коштує від 500 до 1000 грн. Найдовше робота тривала близько 6 годин.

"Це вже п'яте моє татуювання, – ділиться Артем Титаренко. – Тату – це давня моя пристрасть, це спосіб показати свої вподобання, проявити себе. Мої тату – тематичні. Це герої "Зоряних війн", коміксів, комп'ютерних ігр. Від них я беру силу й позитив. Ще для мене це можливість залишатися молодим. Сьогодні мені набивали персонажа з "Зоряних війн" Дарт Мола. Сказати, що він уособлює позитив, не можна, але він настільки яскравий, харизматичний, потужний персонаж, що захотів набити саме його. Це єдине тату, яке буде частково проявом моєї незлої агресії".

Фестиваль проходив в історичному центрі міста – Торгових рядах, на території арт-кафе "Старе місто". Його особливістю стало безперервне семигодинне звучання живої музики. За словами організатора Андрія Биковця, "фестиваль – це ще можливість підтримати місцевих виконавців. А щоб додати адреналіну і показати рівень, до якого нашим музикантам треба тягнутися, в якості спеціального гостя я запросив київський рок-дует "Чай з м'ясом".

Наприкінці фестивалю кожен тату-майстер отримав диплом учасника, цього року ще й футболку з логотипом "Тату-Екзистенції". Переможцям було вручено грамоти та заохочувальні грошові призи.

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом провели другий фестиваль тату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі