вівторок, 05 травня 2015 15:36

Перша українська кіношкола пройде у Коблево

Перша українська кіношкола пройде у Коблево
надано Ukrainian Cinema Village

Цього літа розпочинає роботу нова українська кіношкола - Ukrainian Cinema Village або Українське Кіноселище. Проект має на меті розвиток вітчизняного кіновиробництва. Це перша кіношкола та кіностудія в Україні, де викладатимуть 10 напрямків. Серед них режисура, операторська майстерність, грим, виробництво візуальних ефектів та інші.

"Через те, що заснування кіношколи - це досить дороге задоволення, спочатку школи будуть виїзними. За планом перше місце - Коблево. Відкриття роботи першого КіноСелища заплановане на літо 2015 року. Коригувати власний графік доводиться через зайнятість наших викладачів", - розповідає організатор проекту Сергій Жерехов. Зазначає, що у Європі навчання в кіношколі коштує в середньому 11 тисяч євро.

Українська кіношкола базуватиметься у селах поблизу великих міст. Окрім розвитку сучасного кіновиробництва проект має на меті відродження українського села. Тому навчання буде проходити на відкритій місцевості. Також на початку навчання кожен учасник зможе обрати та самотужки посадити рослину, яку він доглядатиме під час всього навчального курсу.

"Ми не збираємось займатися болтологією. Усі наші викладачі - це спеціалісти з великим досвідом роботи, яким є чого навчити", - зазначає Сергій Жерехов. - Ми свого роду хрестоносці, які хочуть відродити в Україні кіноіндустрію. Прагнемо, щоб світ думав про нас не тільки як про гарних воїнів, а як про талановитих та успішних людей".

На базі кіноселища знаходиться кіностудія, де практикуватимуться учасники школи. Наприкінці навчання кожна група має представити готовий короткометражний фільм, який увійде до кіноальманаху Селища. Група, яка зніме найкращу стрічку, отримає гроші на зйомки повнометражної версії.

"Проект у жодному разі не перетинається з телебаченням. Це буде виготовлення якісного повнометражного кіно", - акцентує Сергій.

"Ми не проти, щоб до проекту приєднались люди не тільки з України, а й з різних інших країн. Ми не будемо говорити, що Україна - тільки для українців. Ми готові підтримати кожного, хто підтримує наші бажання та мету", - діляться засновники проекту.

17 травня відбудеться офіційна презентація проекту. На ній повідомлять імена викладачів та вимоги до вступу.

Зараз ви читаєте новину «Перша українська кіношкола пройде у Коблево». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі