Ексклюзиви
четвер, 22 вересня 2016 20:15

"Панянка стверджує, що Земля стоїть на спинах у черепах" - вийшла книга фізика Хокінґа

Книга "Найкоротша історія часу" американського фізика Леонарда Млодінова та англійця Стівен Хокінґа вийшла у видавництві "Клуб сімейного дозвілля".

Твір написаний живою мовою і розрахований на широке коло читачів без академічних знань з фізики. Це скорочене й доповнене новими відкриттями в науці перевидання бестселера Стівена Гокінґа "Коротка історія часу", який розійшовся по світу накладом понад 10 млн примірників.

Фізик сам не раз відзначав, що мріяв написати книгу, "яка продавалася б на книжкових стійках в аеропортах".

  Книга "Найкоротша історія часу"
Книга "Найкоротша історія часу"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо не будеш вчитися, станеш політиком" - письменник Януш-Леон Вишневський

"Книга починається з діалогу вченого і літньої пані. Вчений каже, що Земля крутиться навколо сонця, а панянка стверджує, що це плоска плита, котра стоїть на спині багатьох черепах. Далі читачу розповідають історію про те, як змінювалося уявлення людей про облаштування Всесвіту. У книжці всього 155 сторінок, але я їх читала більше двох тижнів. Треба було постійно перечитувати, щоб зрозуміти зміст. Автор усіма силами намагався подати дуже складний матеріал у простому вигляді і у нього майже вдалося. Я здалася на розділі "Квантова гравітація", це було уже занадто", - каже літературний критик Оксана Дума.

Стівен Хокінґ – відомий популяризатор науки, англійський фізик-теоретик. Навчався в Оксфорді та Кембриджі, де став професором математики. Займався теорією виникнення світу в результаті Великого вибуху і зробив багато відкриттів в теорії чорних дір.

Зараз ви читаєте новину «"Панянка стверджує, що Земля стоїть на спинах у черепах" - вийшла книга фізика Хокінґа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі