Ексклюзиви
пʼятниця, 12 вересня 2014 13:30

Остання роль Хоффмана та перший фестивальний хіт України – Кінопрем'єри 12 вересня

Остання роль Хоффмана та перший фестивальний хіт України – Кінопрем'єри 12 вересня

Серед десяти прем'єр цього тижня можна буде обрати фільм на будь-який смак. Єдиний жанр, який не входить у палітру кіно новинок цього вікенду – документалістика. Фаворит вікенду – шпигунський трилер "Наднебезпечний". Шанувальникам фестивального кіна не можна пропустити "Плем'я" та "Ровера". А тим, хто ходить у кінотеатри заради відпочинку – прийдеться по смаку стильна мелодрама "Прянощі та пристрасті". Не лишились осторонь і найменші кіномани – для них виходить цілий ряд веселих і строкатих стрічок.

Наднебезпечний

"Сам Карпов – не поганий хлопець. Він – наш шлях до поганого хлопця", - говорить шпигун про чеченця, за якими ведеться спостереження.

До Гамбургу нелегально приїздить напівчеченець, вимучений страхіттями російської та турецької тюрем. В той самий день його помічає спецслужба, що сідає йому на хвіст в очікуванні терористичного акту, в якому вони його підозрюють. Проте історія обертається непередбачуваним піруетом і цей хлопець стає вже не ціллю, а лише приманкою.

"Русофобія в цій історії зашкалює, а здорового глузду в ній - нуль. Та ігнорувати її неможливо, оскільки вона дуже важлива для сюжету. Ретельніше треба фантазувати, містер ле Карре!" - Empire.

Плем'я

….. … .. ….. .. ….. …. … …. ….. – говорить мовою німих головний герой стрічки.

Протагоніст фільму Сергій потрапляє у спеціалізований інтернат для дітей, у яких проблеми зі слухом. У цьому навчальному закладі діє кримінальна організація "Плем'я". Він намагається знайти своє місце у ній, для чого погоджується провести кілька крадіжок. Та любов до Ганни, яка є наложницею керівника банди, змушує його піти проти правил "Племені".

"У багатьох сценах і сюжетних прийомах картини відчувається бажання бути в тренді фестивального мейнстріму", - фрАза.

Ровер

"Все розвалюється. Світ втратив рівновагу і захлинувся в анархії", - описуються реалії, в яких розгортається сюжет стрічки.

Події розвиваються через десять років після глобального економічного колапсу. Головний герой – загартований та безжалісний колишній солдат вистежує банду, що вкрала його автомобіль. Одного дня він виходить на її слід в дикій австралійській пустелі. Почавши переслідування, він і не підозрює, що опиниться у пастці.

"Якщо зірка Присмеркової саги Роберт Паттісон і надалі обиратиме для себе настільки ж серйозні ролі, то скоро він стане одним з найпомітніших акторів сучасності, остаточно позбавившись від тавра героя-красеня з вампірськими іклами", - Hollywood reporter.

Прянощі та пристрасті

"Мадам Маурі достатньо однієї ложки, аби визначити геніальність кухара", - говорять про завзятого шеф кухара, яка зберігає у своїй пам'яті стародавні французькі рецепти.

У невеличкому містечку в Провансі з'явився ресторан східної кухні. Відкрився він через дорогу від іменитої ресторації, яка славиться на всю країну своїми французькими блюдами. Спочатку власниця французького ресторану ставиться до конкурентів з огидою. Та дуже скоро війна між ними перетворюється на співпрацю.

"Якщо у цій стрічці так багато смачних інгредієнтів, то чому в кінцевому результаті вона вийшла настільки прісним драматичним ромкомом?" - Associated Press.

Інструкції не додаються

"Моя мама немов Санта Клаус – я її ніколи не бачила", - говорить дівчинка-протагоністка.

Одного дня у двері плейбоя з Акапулько дзвонить жінка з немовлям на руках. Вручивши дитину своєму екс-коханцеві, вона зникає зі словами "Це твоя дитина". З цього моменту у житті новоспеченого татуся починається період пошуків матері дитини. Триватиме він довгих шість років. За цей час він, аби прокормити родину, став каскадером у Голівуді. Та коли на порозі його будинку знову з'являється мати аби забрати дитину – татусь вже не може з нею розстатися.

"Латиноамериканська комедія, яка на другу годину екранного часу комедією бути перестає і обростає тендітними роздумами про сім'ю, дитинство та роль батька у вихованні дитини..." - The Village.

Зіп і Зап: Клуб магічних кульок

"Це ж треба – як у книзі про піратів: одноокий, карта і скарби…" - говорить хлопець, що втягнув своїх друзів у пригоди.

Через свою погану поведінку брати Зіп і Зап відправлені на перевиховання у центр "Надія". Керує їм одноокий директор Фальконетті, який забороняє своїм вихованцям грати у будь-які ігри. Разом з кількома своїми новими знайомими вони організовують клуб скляних кульок, який стає символом спротиву дорослим правилам.

"Ця пригодницька стрічка здатна запропонувати все, що потрібно для звичайного дозвілля всієї сім'ї: простий і зрозумілий сюжет, забавні головні герої і, звичайно ж, ряд комічних ситуацій", - oКino.ua.

Одержимість Майкла Кінга

"Чому люди постійно викликають демонів, а не янголів? Де підтвердження, що вони є?" - питає головний герой жаховичку.

В центрі сюжету – режисер-документаліст, який не вірить ані в Бога, ані у диявола. Після смерті своєї дружини він береться за новий фільм, який покликаний довести, що вся містика – звичайна видумка. Під час зйомок він зустрічається з багатьма спеціалістами з цієї теми, які пробуджують у ньому нестримні потаємні сили.

"З таким розмахом мало хто дебютує в сучасному кінематографі. З іншого боку побажав би режисерові якнайскоріше вилікувати клептоманію і поменше красти кращі моменти, ефекти і трюки з інших фільмів жахів", - kinopoisk.ru.

Сьомий гном

На дні народженні стільки гостей! Навіть Кіт у чоботях. Як у тебе справи?

Мене кастрували – відповідає не задоволений (в усіх значеннях) котик.

У замку Фантамбулараса готуються до святкування 18-ти річчя принцеси Рози. Всі бояться, що збудеться прокляття злої чаклунки Делламорти. Семеро гномів геть нічого не знають про закляття, відправляючись до замку на гулянку. Та один з них випадково включає загадковий механізм у персні чаклунки, який розпочав дію прокляття. Відчуваючи свою провину – вони спробують виправити помилку.

"Німецький мультфільм для дітей молодшого шкільного віку від режисера Бориса Альіновіча, який раніше знімався у фільмах казкового жанру, де головними героями були якраз гноми", - oКino.ua.

Сигнал

Мені треба захиститися…

Від чого? – питає у головного героя його дівчина, однак їй навряд випаде почути відповідь.

Троє студентів-програмістів одного дня починають отримувати повідомлення від загадкового адресата під ніком NOMAD (кочівник). Згодом студенти з'ясовують, що їх надсилає не людина, а позаземний розум. Це спричинює ряд загадкових та важко пояснюваних пригод в результаті яких на них починають полювати якісь "люди в чорному", які вважають, що після контакту з позаземним розумом вони можуть представляти загрозу для людства.

"Вийшла така собі "Матриця", тільки підновлена: менше фокусів і більше біганини. І красиво, звичайно - візіонери колишніми не бувають", - Фонтанка.

Об'їзд

"Що ти робитимеш, якщо опинишся у безнадійній пастці?" - запитують з екрану у глядача стрічки.

Вранішній клопіт, автомобіль, дорога на роботу… Все починалося, як звичайний робочий день. Однак за одним з поворотів на головного героя чекав зсув, який зжер його автомобіль, схоронивши його під метрами ґрунту. Чи вдасться йому вибратися назовні? Думати треба швидко, поки не закінчився кисень.

"Дивитися "Об'їзд" однозначно ненецікаво, нехай змістовно історія примітивна, а про метафізику її сценаристи ніколи не чули", - kinopoisk.ru.

Зараз ви читаєте новину «Остання роль Хоффмана та перший фестивальний хіт України – Кінопрем'єри 12 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі