середа, 20 серпня 2014 12:00

"Основна війна йтиме не на сході, а в головах" - Троїцький

"Основна війна йтиме не на сході, а в головах" - Троїцький
Фото: innovations.com.ua

Засновник театру "Дах" і фестивалю сучасного мистецтва "Гогольfest" Владислав Троїцький вважає головною небезпекою українців - радянську свідомість

Про це він сказав у ефірі Еспресо.TV.

"Глобальна проблема в тому, що вся наша Україна 23 роки існувала в режимі постсовка болісного. Це була "держава-франкенштейн". Зрозуміло, що ця система тотально недієздатна. У неї немає органу, який буде думати про "завтра", - сказав режисер.

На думку Троїцького, основна війна буде не на сході йти, а в головах.

"Ось Міністерство культури - чим воно займається? Воно було в 30-ті роки придумано. І воно говорило: "яке у нас прекрасне "вчора". І фіксація "вчора" отримала стан феодальних держав. Так само в школах - це феодальна держава, де головний директор. Те ж саме у культурі: приватизовано право говорити про духовне.

А хто визначає, що робити для "завтра"?", - зазначає він.

Режисер нарікає, що через невідповідність посадам, ще жоден директор не був звільнений, а в країні немає прогресивних проектів, які були б спрямовані на нову, урбаністичну молодь.

"Як тільки ми зрозуміємо, що наша головна небезпека - радянська свідомість, яка чекає, що влада щось робить. Як тільки ми цього "раба" почнемо видавлювати по краплі і брати відповідальність за своє життя і життя іншої людини - тоді будемо йти в "завтра", - резюмував Троїцький.

Зараз ви читаєте новину «"Основна війна йтиме не на сході, а в головах" - Троїцький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі