Ексклюзиви
понеділок, 27 жовтня 2014 17:45

"Ось на цьому ліжку усе і сталося" - у Києві показали "жорстку" версію "Німфоманки"

"Ось на цьому ліжку усе і сталося" -  у Києві показали  "жорстку" версію "Німфоманки"

В столичному кінотеатрі "Київ"  в рамках фестивалю "Молодість" показали режисерську версія "Німфоманки" Ларса фон Трієра.

В основі сюжету картини - розповідь самопроголошеної німфоманки Джо про її життя. Головну роль виконала Шарлотта Генсбур, також у фільмі зіграли Стеллан Скарсгард, Шайа Лабаф, Ума Турман, Віллем Дефо і Крістіан Слейтер.

Ще тільки оголошуючи про намір зняти фільм, фон Трієр підкреслив, що буде працювати в жанрі порно. В результаті "Німфоманка" існує у двох версіях: "жорстка", змонтована самим режисером, і "легка", підготовленої продюсерами з дозволу фон Трієра, але без його участі. У широкий прокат в різних країнах виходила "полегшена" "Німфоманка". Прем'єра "жорсткої" версії першої частини фільму вперше відбулася в лютому 2014 року на Берлінському кінофестивалі.

"Німфоманку" намагалися заборонити в багатьох країнах, наприклад у Туреччині та Румунії.

Gazeta.ua вирішила поділитися враженнями від перегляду.

17.55 Показ фільму почали на 5 хвилин раніше. У залі метушня - акредитованих журналістів посадили на місця, куплені глядачами. Більшість людей прийшли парами, принесли із собою термоси із кавою, пакунки із МакДональдса, великі відра попкорну.

18.15 З зали вийшов перший глядач. Мабуть ходив до туалету, бо за кілька хвилин повернувся.

18.47 Глядачі сміються сміхом: 16-річна головна героїня Джо приходить до хлопця і просить, щоб той позбавив її цноти. Молодик тим часом ніяк не може полагодити всій мопед. Після короткого статевого акту, дівчина мовчки повертає якийсь гачок на мопеді. Той одразу заводиться.

19.20 Зал заходиться реготом на фразі Джо: "Якщо скласти усю обрізану крайню плоть чоловіків докупи, можна прокласти дорогу до Марса і назад".

19.29 Глядачі аплодують: на екрані героїня Уми Турман - зраджена дружина, приводить трьох малолітніх синів до квартири коханки свого чоловіка. "Ось на цьому ліжку усе і сталося," - показує своїм дітям спальню коханки і їхнього батька. "Це згодиться вам пізніше для психотерапії".

20.25 Публіка масово виходить із зали - закінчилася перша частина фільму "Німфоманка". За кілька хвилин глядачі повертаються дивитися другу частину. В руках несуть паперові склянки із кавою.

21.07 Жінка у зеленому пальто іде з фільму. "Стомилася від цих збочень. Тим паче, що коротку версію я вже бачила".

21.28 Літня жінка, що сидить поруч, починає тихо схлипувати. На екрані головна героїня Джо приходить до садиста. Той прив'язує її до дивана і шмагає саморобним батогом.

21.31 Вперше маю думку піти з сеансу. За сюжетом, поки Джо вночі відвідує садиста, її малий син Марсель вийшов на балкон. Думаю: якщо малий зараз випаде за поручні, більше ніколи не дивитимусь фільми Ларса фон Трієра.

22.01 Іду з фільму на сцені, як Джо береться сама собі зробити аборт. На кріслі у фойє кінотеатру нудьгують дві адміністраторки. "Такого длинного фильма еще никогда у нас не показывали", - говорять між собою.

Зараз ви читаєте новину «"Ось на цьому ліжку усе і сталося" - у Києві показали "жорстку" версію "Німфоманки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі