Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2011 18:01

Організаторам мітингу з вилами в Донецьку "шиють" 5 років

У Донецьку порушено кримінальну справу за проведення акції протесту 28 листопада. Того ранку біля входу до Донецької облдержадміністрації зібралося більше 50 пенсіонерів. Деякі принесли з собою вила, граблі та лопати. Вимагали скасування березневого підвищення тарифів ЖКГ на 80%, захисту прав "дітей війни". Пенсіонери намагалися пройти в будівлю облдержадміністрації, але зустріли опір 15 міліціонерів, які охороняли вхід.

За цим подіям прокурор міста Донецька порушив кримінальну справу за ч.2 ст 345 КК (умисне заподіяння працівникові правоохоронних органів тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків). Справу порушено за фактом, але організатор акції Дмитро Верзилов вважає себе підозрюваним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилюк побачив серед мітингувальників зомбованих людей

Про це Gazeta.ua розповів сам Верзилов.

- 5 грудня в рамках розслідування даної кримінальної справи старший слідчий міської прокуратури Роман Білоус протягом 3-х годин допитував мене, - розповів Верзилов. - Питав - чому я хапав руками міліціонерів за форму. Я намагався передати звернення до влади, а мене не пускали. З цієї причини виникла штовханина. Але вила та граблі не використовувались. Співробітники міліції вивертали мені пальці, штовхали. У мене зафіксована гематома на кисті лівої руки і гематома на ребрах. Я вважаю, що це тиск: на кожного незгодного сьогодні чиниться тиск, у тому числі за допомогою багатогодинних допитів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2007-му "регіонали" витратили на мітинг за Януковича 90 мільйонів - голова КУПР

За версією слідства, майже 80 громадян, озброєних вилами і лопатами, побилися з охороною облдержадміністрації. Ламаючи двері, учасники акції організували "живий таран". Через це вхід в будівлю був заблокований, і відвідувачі змушені були входити до облради через додатковий вхід. А помічник дільничного інспектора міліції 42-річний Дмитро Міщенко в ході бійки отримав травму і був госпіталізований з діагнозом струс мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму матері з немовлятами вийшли на мітинг проти бідності

"Мені зрозуміло прагнення людей захистити свої права, але, тим не менш, дуже прикро було чути на адресу міліції образливі вигуки і заклики до фізичного насильства, у той час як ми виконували свої службові обов'язки", - передає слова Дмитра Міщенко прес-служба Донецького ГУ ГУМВС Україні в Донецькій області.

Відповідальність правоохоронці покладають на голову обласної громадської організації "Спілка ошуканих вкладників" Верзилова та в. о. голови Донецької обласної організації партії "Фронт Змін" Сергія Чирина.

Санкція ч. 2 ст. 345 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на термін до 5 років

Зараз ви читаєте новину «Організаторам мітингу з вилами в Донецьку "шиють" 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути