пʼятниця, 12 вересня 2014 11:30

Олесь Санін викликав конкурентів по "Оскару" на дуель в кінозалі

Олесь Санін викликав конкурентів по "Оскару" на дуель в кінозалі

 Вчора, 11 вересня, розпочався обмежений прокат фільму Олеся Саніна "Поводир" (в широкий прокат фільм виходить 12 листопада).

За кілька хвилин до початку показу у Рівному режисер Олесь Санін нарешті прокоментував ситуацію із висуненням його фільму на здобуття "Оскара". Про це повідомив рівненський сайт "Все".

"Змушений зробити цю заяву для преси, бо події останньої доби пов'язані із моїм фільмом і його висуванням на "Оскар" перевернули медіа", - сказав Санін.

Режисер назвав конкурентів, знімальну групу фільму Мирослава Слабошпицького "Плем'я" "геніями піару". Також Санін наголосив: "Лише скажу, що у роботі оскарівського комітету проблем не бачу. Єдине, що можу запропонувати картині "Плем'я" та усій компанії, яка займається її промоцією - прийняти виклик. Я викликаю на дуель. У нас є екран і тільки він говорить правду. І глядач має вирішити, хто піде на "Оскар", народний "Оскар". Давайте позмагаємося у кінозалі", - заявив Олесь Санін.

Утім, як здійснити таку дуель режисер не повідомив, адже у листопаді, коли його фільм вийде у прокат, говорити про висування на "Оскар" буде вже пізно.

Нагадаємо, що 9 вересня український оскарівський комітет висунув фільм "Поводир" на "Оскар" у номінації "найкращий неангломовний фільм".

Це викликало протест авторів титулованого учасника числених фестивалів, фільму "Плем'я".

Коментують ситуацію і найбільші світові видання, які спеціалізуються на кінематографі. Так, The Hollywood Reporter повідомляє, що двоє членів оскарівського комітету мають безпосереднє відношення до фільму "Поводир". Висловлює здивування таки рішенням і Variety.

Режисер фільму "Плем'я" Мирослав Слабошпицький вважає, що це рішення може призвести до дискваліфікації України в оскарівський перегонах.

Зараз ви читаєте новину «Олесь Санін викликав конкурентів по "Оскару" на дуель в кінозалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі