Ексклюзиви
четвер, 14 січня 2016 17:51

Олексій Коваль поєднує емаль з елементами фотографії
17

Фото: Тарас Подолян

- Я над своїми роботами завжди довго думаю. Багато читаю літератури, багато подорожую, спостерігаю, і лиш потім приходять ідеї, - розповідає художник Олексій Коваль, 39 років, на відкритті виставки своїх картин з емалі "Лінії життя" 13 січня 2016 року у столичній галереї "Триптих АРТ".

Тут можна побачити 17 творів митця, виконаних у складній техніці емалі.

- Ювелірні вироби з емалі дуже дорогі, тому що автори скурпульозно працюють над кольором кожного міліметра і сантиметра. - каже директор галереї Тетяна Савченко. - Що вже казати про роботи Олексія — тут значно більші площини ювелірної роботи.

- Техніка емалі на міді включає в себе 24 процеси, - розповідає автор. - Спочатку робиться ескіз. Потім малюнок в натуральний розмір наноситься на картон, далі переноситься на мідь. Мідь занурюють в кислотний розчин, щоб він її роз'їв. Далі вичищають, обпалюють, і тільки після цього наноситься емаль. Залежно від кольору, який хочеш отримати, її кілька разів випікають в печі — від одного до десяти. При різних температурах: тому що один колір згорає, а інший недопікається.

Авторська техніка Олексія Коваля унікальна: він поєднує техніку гарячої емалі з фотографічними елементами:

- Сполучення кольору емалі і фактури чорно-білої фотографії виглядає контрастно і графічно, - пояснює художник. - На виставці представлені твори, що уособлюють собою різноманітність життєвого шляху. Юність наївна і безтурботна, сповнена мрій і сподівань. Їй присвятив роботу "Дерева". Тільки рік вирішував, на якому фоні їх зобразити. Вибрав охровий — він асоціюється в мене з весною. Зрілість відкриває перед нами всі горизонти, з'являється можливість відчути смак життя. У похилі роки ми можемо поєднати свої лінії в цілісний візерунок. У всіх робіт різні енергетика, посил і тематика.

Олексій Коваль уже 15 років працює у сфері монументального мистецтва: створив близько 100 творів в Україні та за кордоном – фрески, мозаїки, розписи, ескізи вітражів. Навчався техніці гарячої емалі у Києві і в приватних майстернях Китаю, Індії, країн Європи. Використовує у своїх роботах мідь, бронзу, срібло, коштовні камені.

Твори художника коштують від 1 до 10 тисяч доларів.

Виставка емалей Олексія Коваля триватиме з 14 до 26 січня.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Коваль поєднує емаль з елементами фотографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі