вівторок, 30 вересня 2014 14:43

Обсяг російського контенту на українських екранах збільшується - дослідження
5

Фото: Facebook.com

Попри війну, українські телеканали продовжують нав'язувати глядачам низькоякісний та пропагандистський російський контент.

Спільнота "Бойкот російського кіно" провела 17-годинний моніторинг ефіру десяти провідних українських телеканалів та оприлюднила результати дослідження на своїй сторінці у Facebook.

"За підрахунками активістів частка російського телепродукту на українському ТБ перевищує 40%, що фактично дорівнює обсягам українського телепродукту та майже у 2,5 рази перевищує обсяги телепродукту з інших країн", - зазначили у повідомленні "Бойкот російського кіно".

Ці нові данні показали: порівняно з показниками моніторингу двотижневої давнини обсяги російського контенту навіть збільшилися. Найбільше російського контенту показує телеканал "Україна" - 87% від загального часу мовлення. Наступні у рейтингу – телеканали "НТН" (71%), "Інтер" (67%), "ICTV" (43%), "2+2" (42%).

2 тижні тому російського контенту було найбільше на тих же каналах, утім, найбільший показник (телеканал "Україна") був лише 50% від загального часу ефіру за добу. Тож, ситуація лише погіршилася.

2 тижні тому українські канали в середньому транслювали російське близько 7,5 годин на добу.

"Окремо треба відзначити зміст російського контенту. Значну його частину складають серіали про "героїчних" співробітників російських та радянських силових та каральних органів. Пересічний український телеканал може дозволити собі показати в новинах, як російські головорізи руйнують Україну та вбивають наших громадян, як українські матері ховають своїх синів, а потім цілий день показувати серіали про ментів чи НКВДистів та російські теле-шоу" - зазначають на Фейсбук-сторінці спільноти.

Зараз ви читаєте новину «Обсяг російського контенту на українських екранах збільшується - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі