субота, 22 листопада 2014 17:25

Ніна Матвієнко три години співала та розмірковувала про історію

Ніна Матвієнко три години співала та розмірковувала про історію
Фото: vk.com/nina.matviyenko

Вчора 21 листопада, в київському БК "КПІ" відбувся виступ народної артисти України Ніни Матвієнко з Національним ансамблем "Київська камерата".

Десятки людей стояли під будинком культури з надією потрапити на виступ. Зал був заповнений вщерть (БК "КПІ" розрахований на 1460 місць — Gazeta.ua). Слухачі сиділи на сходах і на додаткових стільцях.

Концерт тривав близько трьох годин. Майже в кожній другій пісні, незважаючи на те, що вони народні, згадувалося про війну.

В  репертуарі співачки переважають українські народні пісні: календарно-обрядові, побутові, ліричні гумористичні, пісні-балади, українські пісні XVII-XVIII сторіччя. Є також і твори сучасних українських композиторів – Є. Станковича, Л. Дичко, О. Киви, І. Поклада, І. Кириліної, В. Шумейка, М. Скорика, О. Білаша,, Г. Гаврилець

Посеред концерту Ніна Матвієнко прочитала так званий заповіт княгині Ольги, який нібито датовано 946 роком. Вона жестом показала аудиторії, що слухати його треба стоячи, і сім хвилини зі сцени лунали перестороги та навіть прокляття, які мають справдитися, якщо "не триматися свого роду". Щоправда публіка не зовсім розуміла про що йдеться.

Після прочитаного заповіту співачка прокоментувала, що княгиня Ольга не могла бути такою жорстокою, як про це написано в літописах. "Не могла вона палити Іскоростень і вбити свого дядька Мала".

Виконуючи шлягер "Чарівна скрипка" Ніна Матвієнко у рядку "Що та музика чарівна не для мене, а для іншої була" замість слова "іншої" заспівала "для донечки".

Антоніна Матвієнко заспівала три пісні. Вже неодноразово музичні критики і пересічні глядачі відзначали, що її вокальні дані та манера співу мало відрізняються від материних

"Я про це не думала" - сказала після концерту Тоня Матвієнко, відповідаючи на запитання Gazeta.ua про подібність голосів.

Зараз ви читаєте новину «Ніна Матвієнко три години співала та розмірковувала про історію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі