середа, 20 серпня 2014 18:21

Нідерландський музей залишить скіфське золото у себе до рішення суду

Нідерландський музей залишить скіфське золото у себе до рішення суду

Музей Алларда Пірсона в Нідерландах відмовився приймати рішення про передачу золота скіфів однією з претендують сторін. Це питання буде вирішуватися компетентним суддею або ж за згодою сторін, йдеться в заяві на сайті музею.

Як наголошується в тексті документа, "спірні об'єкти будуть зберігатися в музеї до тих пір, поки ситуація не проясниться". Раніше при музеї була створена спеціальна комісія, що складається з юристів, які повинні були визначити приналежність скарбів.

На експонати, представлені на виставці "Крим: золото і секрети Чорного моря", претендують одночасно Україна і Росія. Крим, ще будучи в складі України, передав Нідерландам археологічні знахідки з п'яти місцевих музеїв на час виставки. Серед артефактів - об'єкти із золота, церемоніальний шолом і коштовності.

Нагадаємо, що Мінкульт зробив заяву, що усі експонати виставки повернуться в Україну. Росія ж спочатку збиралася судитися за них, а днями міністр культури РФ заявив, що справа має вирішится між музеями.

Зараз ви читаєте новину «Нідерландський музей залишить скіфське золото у себе до рішення суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі