Ексклюзиви
неділя, 28 серпня 2016 00:24

Неймовірна Ніно Катамадзе виступить на фестивалі в Чернігові

 

Вересень в Україні багатий на фестивальні події. Один з фестивалів, який неодмінно варто відвідати, – Chernihiv Jazz Open. По-перше, сам стародавній Чернігів, який ще називають північною столицею України, заслуговує на те, щоб провести тут уїк-енд. Стародавні тисячолітні храми, зелені парки і красуня Десна – все це створює неповторний настрій. Але і сам джазовий фестиваль не пасе задніх, запрошуючи в свої концертні зали прекрасних українських і зарубіжних музикантів.
Хед-лайнером фестивалю в цьому році стане відома грузинська співачка Ніно Катамадзе, музика якої поєднує в собі неповторний грузинський колорит і свіже джазове звучання. У Чернігові Ніно Катамадзе & INSIGHT представлять ексклюзивну програму спільно зі струнним квартетом. У програму будуть включені як пісні з попередніх альбомів, так і з нової платівки Yellow, яку Ніно презентувала кілька місяців тому.

 

– Ми записували альбом "вживу", – розповідає Ніно, – створюючи мелодії і вплітаючи в них слова прямо в студії. Він також відрізняється за формою від інших альбомів. У ньому особлива драматургія, яка дозволяє експериментувати і постійно міняти форму. Він саме такий, як я люблю – в ньому багато свободи.
Сьомий міжнародний фестиваль Chernihiv Jazz Open готується прийняти багато гостей з інших міст України, адже Ніно Катамадзе в Україні – улюблений і дуже очікуваний артист.
– Завжди відчуваю близькість і підтримку української публіки. І в концертних залах і просто на вулицях. Я люблю джазові фестивалі, тому що там збирається особлива публіка. Я б назвала її атмосферною, – каже Ніно. – Участь в джазових фестивалях – це завжди можливість зрозуміти, до чого готовий або не готовий твій глядач і слухач. Чи можеш ти робити різкі кроки, створювати експериментальну музику, змінювати напрямки і форми. І для артиста, і для глядача фестивалі виконують не тільки розважальну, але й освітню місію, тому вони повинні жити і розвиватися.
Фестиваль Chernihiv Jazz Open 2016 чекає гостей 10 і 11 вересня. Насичена музична програма буде представлена на двох сценах: вечірня Main Stage в чернігівському музично-драматичному театрі і безкоштовна денна Green Stage на центральній площі міста. У перший день на основній сцені виступлять виконавці з Франції, України, США. На денній сцені в кожен з фестивальних днів виступить по три українських джазових колективи.

Зараз ви читаєте новину «Неймовірна Ніно Катамадзе виступить на фестивалі в Чернігові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі