понеділок, 27 квітня 2015 11:39

Не твоя війна - "Океан Ельзи" презентували нову пісню

Не твоя війна - "Океан Ельзи" презентували нову пісню

Група "Океан Ельзи" презентувала нову пісню та кліп "Не твоя війна". Сьогодні, 27 квітня, має відбутися всеукраїнська радіопрем'єра пісні.

За словами фронтмена групи Святослава Вакарчука, головна ідея пісні, що ховається в назві, є непростою для зізнання навіть самому собі – нам, українцям, протягом багатьох століть постійно нав'язують ззовні чиїсь думки, дії і, навіть, війни. Нині настав час, врешті, брати відповідальність та ініціативу на себе.

"Головна битва – всередині кожного з нас, всередині нашого суспільства. Адже "твоя війна" - це боротьба з власними комплексами, страхами щось змінити, вплинути на те, що відбувається навколо тебе, не звинивачувати "десь і когось", а брати ситуацію в свої руки. Це – надскладно, та без цього немає успішного майбутнього ні у людини, ні у суспільства, ні у країни", - наголошує Вакарчук.

Робота над композицією почалася ще у жовтні минулого року і перша частина була створена буквально за 5 хвилин. "Я написав приспів відразу. Сів за піаніно і все – більше не змінював ні слова: просто сів і почав грати. А далі я зрозумів, що емоційно виснажився, що не можу зараз нічого написати і потрібно просто чекати", - розповідає Вакарчук.

Пісня була завершена в січні 2015 року. Після її появи було вирішено відразу зняти відео і презентувати разом. Режисером, автором ідеї кліпу став Говард Грінхол. У ОЕ це другий досвід роботи з іменитим британцем. Першим спільним відео став кліп на пісню "Обійми".

Робота над кліпом тривала у Києві наприкінці березня. До участі в зйомках запрошували шанувальників групи через соц.мережі, за 2 дні було подано майже 700 заявок. В самих зйомках взяли участь близько 400 осіб. Були люди, які спеціально приїхали з Черкас, Львова, Білої Церкви, Миколаєва, Херсона і навіть Симферополя, - йдеться на офіційній сторінці ОЕ у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Не твоя війна - "Океан Ельзи" презентували нову пісню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі