Ексклюзиви
вівторок, 28 лютого 2017 09:00

Найуспішнішому альбому Майкла Джексона критики пророкували провал

Найуспішнішому альбому Майкла Джексона критики пророкували провал
Майкл Джексон

28 лютого 1984 року диск "Thriller" американського співака Майкла Джексона виграв вісім нагород музичної премії "Греммі". Цей рекород побити досі не вдалося. У 1985 році альбом було занесено до Книги рекордів Гіннесса, як "найприбутковішим альбомом за всю історію".

"Thriller" (з англ. "Трилер" або "Жах") — шостий сольний альбом американського співака Майкла Джексона. Альбом було записано у Вестлейк Рекордінґ Студіос у 1982. Запис обійшовся у 75 тис доларів. Разом з продюсером Джоном Квінсі Майкл написав 9 пісень для цього альбома. 7 пісень з альбому були випущені як сингли і всі вони досягли топ 10 уBillboard Hot 100. Для запису деяких пісень були запрошені учасники гурту Toto. Особисто Джексон написав 4 пісні: "Wanna Be Startin' Somethin'", "The Girl Is Mine" (з Полом Маккартні), "Beat It" та "Billie Jean". На відміну від багатьох артистів,Майкл не записував свої пісні на папері — він записував їх на диктофон, а співав напам'ять.

Після випуску першого синглу з альбому деякі музичні оглядачі висловились, що альбом не матиме успіху. Однак після виходу другого синглу "Billie Jean" альбом піднявся на вершини хіт-парадів. Він входив до складу Billboard 200 більше двох років при цьому перебуваючи на вершині протягом майже дев'яти місяців. Всі сім пісень з альбому в різний час потрапили в першу десятку хіт-параду Billboard Hot 100.

За даними на липень 2001 року в США було продано 26 мільйонів копій альбому, що зробило його другим альбомом з продажу в історії Америки після "The Greatest Hits" групи The Eagles (27 мільйонів). Обсяг продажів у всьому світі оцінюється в межах від 47 до 110 мільйонів екземплярів.

Майкл Джозеф Джексон (1958 —2009) — американський співак, танцюрист, автор пісень, володар численних премій та нагород; вважається "королем поп-музики". Найбільшим визнанням користуються три альбоми, записані під керівництвом продюсера Квінсі Джонса — "Off the Wall" (1979), "Thriller"(1982) і "Bad" (1987). 25 червня 2009 року Джексон раптово помер у віці 51 років через зупинку дихання та серця через передозування ліками.

Зараз ви читаєте новину «Найуспішнішому альбому Майкла Джексона критики пророкували провал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі