Ексклюзиви
субота, 25 квітня 2015 10:48

Найкращу новелу про Крим назвуть на Книжковому Арсеналі

Найкращу новелу про Крим назвуть на Книжковому Арсеналі
Конкурс "Новела по-українськи" проходить щороку

У неділю, 26 квітня на "Книжковому Арсеналі" у Києві відбудеться нагородження конкурсу "Новела по-українськи". Його утретє проводить журнал "Країна". Цьогоріч тема конкурсу - вільна, а місце дії творів - Крим, Україна. Нагородження розпочнеться об 11.00 на сцені "Кафе Європа" у "Мистецькому Арсеналі". 

Новели учасники надсилали до 1 березня. Журі отримало 149 текстів, з них обрали 20 фіналістів і 1 переможця. Цей текст уже можна почитати у свіжому журналі "Країна" за 23 квітня. Новелу, що посіла друге місце, опублікує "Газета по-українськи" за 28 квітня. Решту фіналістів можна буде прочитати на сайті Gazeta.ua

У журі взяли участь письменники Лариса Денисенко, Антон Санченко, Андрій Кокотюха, Павло Вольвач, Василь Карп'юк. А також редактор і перекладач Олександр Стукало і представники редакції журналу "Країна", "Газети по-українськи" та сайту Gazeta.ua. Письменницьке журі запрошено до виступу.

Найкращі новели учасників конкурсу видасть окремою книжкою Літературна агенція "Discursus". Торік спільно із конкурсом "Новела по-українськи" вони вже видали збірку "Євромайдан. Хроніка в новелах". Минулого вересня книжку представили на Форумі видавців у Львові. Згодом презентували у Києві, Рівному, Полтаві та інших містах, звідки родом учасники конкурсу. Збірку новел про Крим готують до цьогорічного Форуму видавців.

Конкурс проходить утретє. Торік журі отримало 109 новел про Євромайдан. Переміг текст "Стоїмо" сумського письменника Владислава Івченка. Позаторік тема була вільна, але автори мусили згадати "Газету по-українськи" як деталь у творі. Перемогла Марія Титаренко зі Львова із новелою "Півгодини неба".

"Книжковий Арсенал" проходить уп'яте. Книжкова виставка-ярмарок проходить за участю більш ніж 150 провідних видавництв та міжнародних, культурних партнерів; широкий вибір художньої, дитячої, non-fiction і мистецької літератури. Її програму можна прочитати тут. Вартість вхідного квитка – 30 грн., пільгового квитка – 15 грн. Пільговий вхід дійсний для учнів (старших 12 років), студентів, пенсіонерів за наявності відповідного документу.- вхід для дітей віком до 12 років – безкоштовний. Вхід для музейних працівників, членів спілки художників, військовослужбовців строкової служби, інвалідів 1,2 групи за наявності посвідчення – безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Найкращу новелу про Крим назвуть на Книжковому Арсеналі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути