четвер, 09 жовтня 2014 10:42

Надія Савченко стала кінозіркою – Кінопрем'єри 9 жовтня

Надія Савченко стала кінозіркою – Кінопрем'єри 9 жовтня
Фото: uzhgorod.net.ua

Надія Савченко стала кінозіркою – Кінопрем'єри 9 жовтня

Важко пригадати менш цікавий кіновікенд у цілому прокатному році. Стрічки, що вийдуть у вітчизняних кінотеатрах на цьому тижні – одне суцільне розчарування. На думку критиків, середньостатистичний рейтинг усіх нижчезгаданих фільмів – п'ять з десяти. Єдине, що радує – обмежений прокат чергової української картини. Що ж, цей рік таки стане рекордним за кількістю вітчизняних фільмів у прокаті.

Наша Надія

"Ми должні захищать свою землю", - говорить мати Надії Савченко

10 жовтня в Ужгороді стартує прокат документального фільму про Надію Савченко. Згодом він вийде на екрани Львова, Вінниці, Тернополя, Дніпропетровська, Чернівців, Івано-Франківська, Одеси, та Херсона. У Києві він з'явиться 21 жовтня в кінотеатрі "Жовтень".

Ця стрічка – черговий проект "Вавілону 13".

У картині розповідатиметься про події в Україні відколи почали з'являтися добровольчі батальйони. На екрані буде показана панорама анексії Криму та, як висловились автори фільму "своєрідна анатомія війни на Сході". Савченко у стрічці показується, як уособлення духу добровольчих батальйонів.

Бивень

"Мені страшно! Він, кінчений псих хоче зробити з мене тварину!" - шепоче у слухавку протагоніст стрічки, благаючи про допомогу.

Чоловік знаходить оголошення про те, що безкоштовно здається кімната. Єдина кумедна умова, яку треба виконувати замість оплати – по дві години щодоби ходити у костюмі моржа. Як виявляється, колись давно власник будинку провів довгий час на безлюдному острові у компанії одного тільки моржа. І в такий спосіб він тепер намагається приборкати свою ностальгію за тяжким, проте цікавим, епізодом зі свого життя.

"Звичайно, цей фільм не назвеш добрим. Однак те, наскільки яскраво режисерові вдалося змалювати в ньому тривогу – робить цю стрічку однією з найкращих у творчості режисера Кевіна Сміта", - New York Magazine.

Кінороман

"Завдяки твоєму батьку я став режисером монтажу", - визнає герой стрічки.

Протягом останніх років Грейс зовсім не спілкується зі своїм батьком, знаним канадським режисером. Незважаючи на це її запрошують допомогти в організації ретроспективи його фільмів. Для неї це добрий привід переглянути його фільми, які вона раніше не дивилася. Несподівано виявляється, що сусід Грейс – палкий шанувальник творчості її батька. Тож дуже скоро ці фільми назавжди змінюють її долю.

"Чуттєво, змістовно і достатньо переконливо", - Reel Screen Reviews.

Анабель

"Я чула крик. Схоже, щось сталося…" - прокидається посеред ночі головна героїня стрічки.

Молоде подружжя чекає на поповнення. Чоловік, знаючи пристрасть дружини, дарує їй старовинну ляльку, вдягнуту у весільну сукню. Та радість від подарунку триватиме не довго. Дуже скоро саме через цю ляльку до їх домівки влізуть фанатики сатанинського культу.

"Це прохідний, але не соромний маховичок, який виграє ще й від вдалого підбору актриси на головну роль. Аннабель Уолліс поки не дуже відома, проте вона прекрасно грає і жах, і сум'яття, і материнську рішучість", - Empire.

Ведмеді-сусіди 3D

"Коли дівчинці загрожує небезпека – вороги мають об'єднатися аби захистити її", - гуманістично виголошує привітний голос за кадром.

У лісі невідомо звідки з'являється немовля. Двом веселим ведмедям-протагоністам доводиться стати для нього нянями. Допомагатиме їм у цій нелегкій справі – їх затятий ворог лісоруб. Разом вони спробують повернути малечу її батькам.

Залишені

"Він забрав їх аби вберегти від найтемніших часів в історії світу", - говорить кухонний пророк.

У центрі сюжету – пілот Рейфорд Стіл, який побачив, що кілька його пасажирів зникли просто під час рейсу. Де б він їх не шукав – ніде від них не залишилося й сліду. Приземлившись, він дізнається, що подібним чином люди зникають і в інших місцях. Та найстрашніше те, що ніхто не може розгадати природу цих зникнень.

"Стрічці не вистачає пристрасті, вибухових емоцій, жару… Без усього цього інтрига у картині лише слабенько жевріє", - RogerEbert.com.

Випускний

"У цей день ми в центрі міста не з'являємося – по башті можна отримати", - говорять гопники з району, коли їх питають про день шкільного випускного.

Для багатьох випускний став першим поворотним днем у дорослому житті. Герої цієї навіженої комедії переживають цю знакову подію по-різному. Модний репер знімає кліп. Незайманий готується до першого сексу. Найбільший у класі хуліган закупає алкоголь. А один наївно закоханий хлопчина планує вручити своїй "Джульєтті" обручку. У всіх при цьому в голові синхронно звучить один і той самий лозунг "Цю ніч ти не забудеш ніколи!" Та у їхніх батьків дещо інші плани на цей вечір…

Зараз ви читаєте новину «Надія Савченко стала кінозіркою – Кінопрем'єри 9 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі