Ексклюзиви
четвер, 30 квітня 2015 20:10

На закритті Каннського фестивалю покажуть фільм про глобальне потепління

На закритті Каннського фестивалю покажуть фільм про глобальне потепління

Фільмом закриття 68-го Каннського фестивалю стане документальна картина француза Люка Жаке "Лід і небо", повідомляє офіційний сайт фестивалю.

"Вибираючи "Лід і небо" у якості фільму закриття, ми приєднуємося до боротьби тих, хто на протязі вже довгого часу намагається привернути увагу планети до проблеми глобального потепління", - йдеться в заяві дирекції фестивалю.

"Лід і небо" розповідає про життя і роботу гляциолога Клода Лориуса, з 1957 року вивчає стан антарктичних льодів. Лориус вважається першим вченим, який закликав звернути увагу на проблему глобального потепління і довели її наявність — заяви на цю тему він зробив ще в 1965 році.

Режисер "Льоду і неба" Люк Жаке є лауреатом премії "Оскар" за документальний фільм "Марш пінгвінів". Він також виступив автором сценарію картини про Лориусе.

Каннський фестиваль пройде з 13 по 24 травня. Показ фільму "Лід і небо" намічений на 24 травня і відбудеться відразу після церемонії нагородження переможців фестивалю.

Зараз ви читаєте новину «На закритті Каннського фестивалю покажуть фільм про глобальне потепління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі