Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2016 15:21

На виставку запрошують оголені танцюристи

На виставку запрошують оголені танцюристи

Опублікований трейлер перформансу, в рамках якого двоє оголених танцюристів виступлять у залах австралійської художньої галереї NSW. Метою організаторів перформансу було показати, як образотворче мистецтво переплітається з танцем.

"Такий підхід вбиває двох зайців одним вистрілом. Оголене тіло в будь-якій рекламній компанії привертає увагу, а тут їх два - чоловіче і жіноче. Для будь-якого смаку чи сексуальних уподобань. Оскільки це по суті реклама майбутньої виставки, то хід вдалий", каже кінокритик Антон Філатов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акція "Ніч у музеї" зібрала понад тисячу відвідувачів

В окремих сценах танцюристи уособлюють ожилі античні статуї. Хореографом танцю став Рафаель Боначеллі. У своєму проекті він зробив ставку на еротизм, пристрасті, чуттєвість і красу.

"Танцюристи в атмосфері живопису і скульптури стають витворами мистецтва, що ожили. Остання сцена є найпоказовішою. Коли герої в класичному інтер'єрі між колонами переплітаються між собою. Колір тіл і стін ледь різниться. Це натяк, що вони є складовими одного мистецького простору", - продовжує Філатов.

Виставка, у рамках якої відбудеться пеформанс, включатиме понад 100 творів мистецтв, створених за останні 200 років. Всі вони розміщені в лондонському музеї Тейт, але спеціально для цієї виставки будуть передані в Сідней. У цю колекцію входитимуть твори, Матісса, Буржуа і Пікассо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:"Ми кодуємо і проектуємо майбутнє" - у закинутому цеху закрили "ГогольФест"

"Скульптури Мікеланжело і Родена за своєю пластикою дуже схожі на те, що зображують танцюристи. Сьогодні багато хто задумується над тим, як пов'язати мистецтво класичне з сучасним. Перформанси показують їх спільність. Бо сучасне мистецтво вийшло за межу полотен. Відрізняється від того, яке ми звикли бачити в музеях", - каже Антон.

Перформанс є частиною Сіднейського фестивалю 2017, що проходитиме з 7 по 29 січня. У програмі представлені понад 450 вистав і 150 заходів. Залучили більш ніж 1000 митців театру, танцю, музики, цирку і мистецтва. Квитки на більшість вистав доступні у середньому за $26.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарас Тополя станцював на даху у новому кліпі

"Коли ми дивимося на людське тіло у живописі та скульптурі, часто кажемо "як живий". Складається враження, що персонаж за секунду зійде з полотна. Настільки точно зображена людина. В італійського кінорежисера Мікеланджело Антоніоні був документальний фільм, у якому він показував ефект від тіней, які падали на скульптуру. Здавалося, що вона рухається, кліпає, тремтять пальці. У цьому перформансі - спроба оживити напряму пластику скульптури", - говорить кінокритик.

"Гогольfest-2016" на київському арт-заводі "Платформа" показав сучасне дійство зі знаменитого біблійного сюжету про Вавилонську вежу. Вистава українського театрального режисера Владислава Троїцького. Головний сюжет перформансу заснований на тому, чому вежа зруйнувалася.

Зараз ви читаєте новину «На виставку запрошують оголені танцюристи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі