Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2016 12:24

На виставці покажуть Супермена, Бетмена і Гагаріна

На виставці покажуть Супермена, Бетмена і Гагаріна

Сьогодні у київській Національній академії мистецтв України відкриється виставка SUPERHERO. До неї увійдуть роботи відомого поп-арт художника зі США Мела Рамоса та українських митців Віктора Сидоренка і Валентина Попова.

Учасники проекту SUPERHERO презентують своє бачення героїв сьогодення, які впливають на сприйняття реальності. Це як суперзірки з ідеальною зовнішністю, так і релігійні й політичні лідери.

"Цей проект культивує усвідомлене ставлення до феномену героїзації. Незважаючи на ідеологічні відмінності Сходу й Заходу, герої обох цивілізацій багато в чому схожі. Вони втілюють народну віру у мрію та справедливість", – говорить кураторка виставки Наталія Шпитковська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До створення міста із цукру залучать глядачів

Мел Рамос зобразив на своїх роботах Wonder Woman, Devil Doll і Superman. Валентин Попов звернувся до образів Batman, Warrior, а також Микити Хрущова, Фіделя Кастро та Юрія Гагаріна. У роботах Віктора Сидоренка фігурують метафоричні герої, "герої нашого часу", які перебувають у постійних пошуках себе.

"У цьому проекті ми досліджуємо вплив мас-медіа на формування образів, які стали невід'ємною частиною нашого повсякденного життя. У багатьох супергероях глядачі впізнають себе і зможуть усвідомити, який насправді вагомий вплив ці маніпулятивні образи здійснюють на нашу підсвідомість", – зазначила арт-директорка проекту Лілія Тіппеттс.

Виставка SUPERHERO працюватиме з 27 вересня по 14 жовтня.

Нагадаємо, впливова американська газета The Washington Post у недільному номері розмістила публікацію з фотографіями українських героїв, які обстоюють незалежність України.

Зараз ви читаєте новину «На виставці покажуть Супермена, Бетмена і Гагаріна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі