Ексклюзиви
четвер, 17 жовтня 2013 18:06

На відкритті виставки карикатур Юрія Журавля гості одягали бахіли
20

Фото: Фото: Катерина Гончарова

16 жовтня у київській галереї "Мінус 4", що на території ресторану "Старомак", відкрили першу виставку карикатур Юрія Журавля, лідера гурту "От Vinta". Експозицію іронічно назвали "Каріка Дурка". Вона об'єднала малюнки автора різних років. На стінах галереї хаотично розвісили малюнки Юрія, на яких він зобразив Януковича у шахтарській касці, Юлію Тимошенко в образі супергероїні, Ріната Ахметова — за партою і футбольним м'ячем за спиною. Журавель малював Чарлі Чапліна, Елвіса Преслі, Мерлін Монро. Також - шаржі на своїх друзів - музикантів, журналістів, письменників. Роботи, зібрані на виставці — лише п'ята частина картин Юрія.

"Усі шаржі — веселі, дуже настрій піднімають. Здається, лише Богдана Ступку Юрій намалював серйозним. Розумів, який це видатний актор був. Малюнки всі без рамок, не як в усіх", - каже Ірина, 37 років. Жінка прийшла на виставку картин із 6-річним сином.

Юрій Журавель малює карикатури вже багато років. Та ідея зробити виставку виникла лише недавно. Організувала виставку журналіст Олена Райман.

"Виставку зробили менше, ніж за тиждень. Ввечері усім, хто заходив до галереї, на вході видавали бахіли. Їх треба було одягти на ноги. Це тому, що Юра хотів створити на виставці незвичну атмосферу "лікувально-оздоровчого заходу". Дівчата з медперсоналу в білих халатах. Повна "Карика Дурка", що ж ви хочете. Тут навіть дуркометр був, яким можна було виміряти рівень власної дурості. Але апарат, на жаль, зламався. Та і без нього було весело", - розповідає Олена.

Музиканти гурту "От Vinta", одягнені в кумедні жовті костюми, зіграли свій акустичний сет і презентували новий кліп  "Посіяла баба коноплі", який в Інтернеті вже набрав понад 144 тисячі переглядів.

Журавель став автором ілюстрацій до книги "Мальована історія незалежності України". Журавель створював для неї комікси і портрети видатних історичних постатей. Брати Капранови влаштували аукціон і продали книгу за 500 гривень. Про це розповіли самі брати Капранови, прийшовши привітати Юрія з відкриттям виставки. Раніше малюнками Журавля було проілюстровано книгу "Мазепа. Крок до правди" та роман Братів Капранових "Щоденник моєї секретарки".

"5 вересня ця книжка була надписана Першим Президентом України Леонідом Кравчуком, автором Акту Незалежності України Левком Григоровичем Лук'яненком. А ще — Юрієм Журавлем, який є нашим всім", - кажуть Капранови.

Зараз ви читаєте новину «На відкритті виставки карикатур Юрія Журавля гості одягали бахіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі