Ексклюзиви
четвер, 10 листопада 2011 19:16

На відкритті виставки художник малював створення світу в супроводі живої музики
7

Фото: Фото: dykat-auction.com.ua

Вчора, 9 листопада, у столичному Музеї сучасного мистецтва України відкрилась передаукціонна виставка "Українська альтернатива ХХ". На продаж виставлено 120 полотен відомих українських художників. Торги проведе аукціонний дім "Дукат" 19 листопада.

"Тут зібрані роботи з першої половини ХХ століття і до наших днів. В основному дуже гарно представлені роботи 60-70-х років. Не хотілося б хвалитися, але напевно нам ніколи не вдавалося створити настільки цікаву колекцію робіт нон-конформістів, художників "Нової хвилі" та інших, - розповів кореспонденту Gazeta.ua співзасновник аукціонного дому Леонід Комський. – Топ-лоти це "Африканка" Гегамяна і робота Маревни – це художниця-емігрантка, яка була музою Пікассо і Шагала. Наша Фріда, можна сказати. Вона була дружиною Дієго Рівери до того, як він одружився на Фріді Кало. У світі ціни на картини Маревни сягають 200 тисяч євро. Обидва полотна у нас стартуватимуть від 30 тисяч".

Відкрили виставку мультимедійним проектом "7 днів творіння" – спільною імпровізацією художника Матвея Вайсберга та композитора Дмитра Шурова, екс-учасника гурту "Океан Ельзи". Глядачам показали живий перформанс, під час якого Шуров грав на піаніно, а Вайсберг малював абстракції на комп'ютерному планшеті. Зображення одразу ж проектувалось на стіну.

"Я імпровізував за лінією Вайсберга, підлаштовувався. Хоча більше хотілося, щоб між нами був такий собі "пінг-понг". Як на мене, звук створення світу - це одна нота, що триває мільярди років. Але сьогодні я грав багато нот", - сказав Шуров після завершення виступу.

Виставка "Українська альтернатива ХХ" триватиме по 18 листопада.

Зараз ви читаєте новину «На відкритті виставки художник малював створення світу в супроводі живої музики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі