пʼятниця, 24 жовтня 2014 11:55

На українця на рік припадає не більше однієї книжки - Капранови

На українця на рік припадає не більше однієї книжки - Капранови
Фото: facebook.com

Письменники Віталій та Дмитро Капранови вважають, що в українському книговидавництві вже час вводити "надзвичайний стан"

Про це письменники зазначили в ефірі Еспресо.TV, відповідаючи на запитання, на якому місці Україна за кількістю книжок на душу населення?

"Менше одної книжки на одного українця на рік. Це не те, що за межами цивілізованого процесу, це за межами "гігієнічної норми". Це як гігієна души – книжки, щоб ви розуміли", сказав Дмитро Капранов.

"Це культурна катастрофа, треба вводити надзвичайний стан", - додав Віталій.

А от російські серіали, на думку письменників, не мають нічого спільного з культурою, тому варто заборонити поширення такого телепродукту.

"Культуру забороняти не можна, серіали можна, бо вони не мають до культури жодного відношення. Бо це пропаганда. Це тільки зброя інформаційна", - вважає Дмитро Капранов, а Віталій додав, що така заборона схожа на захист: "Ми маємо захистити людей, щоб завтра не стріляли там, де нині не стріляють".

Зараз ви читаєте новину «На українця на рік припадає не більше однієї книжки - Капранови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі