четвер, 23 жовтня 2014 13:24

На кінофестивалі у Польщі покажуть сім українських стрічок

На кінофестивалі у Польщі покажуть сім українських стрічок
"Параджанов"

Вдруге поспіль на польському кінофестивалі, який відбудеться в Торуні, сім українських фільмів будуть представлені в окремій програмі "У фокусі - Україна", повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

За повідомленням, 12-й Міжнародний кінофестиваль Tofifest в Торуні, Польща, проходить з 18-го до 26-го жовтня. В одному з його конкурсів, On Air, будуть показані два українські фільми — "Параджанов" Олени Фетісової та Сержа Аведікяна і "Плем'я" Мирослава Слабошпицького, які створювалися за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно (обидва фільми покажуть — 23-го жовтня).

"Великим представленням українського кіно є програма Focus: Ukraine, яка складається з 7 фільмів — двох повнометражних художніх стрічок "Брати. Остання сповідь" Вікторії Трофіменко (26 жовтня) і "Поводиря" Олеся Саніна, двох повнометражних документальних фільмів "Майдан" Сергія Лрозниці і "I am Femen" Алена Марго (23 жовтня), альманаху короткометражок "Вавілон'13" (24 жовтня) і двох частин альманаху Ежи Гоффмана "Україна: Народження нації", - йдеться у повідомлені.

Крім того, одним з компонентів української секції на фестивалі в Торуні буде панельна дискусія про майбутнє кіно України і перспективи його розвитку. Зокрема, в дискусії братимуть участь режисери Олена Фетісова та Лариса Артюгіна, котра представить проект "Вавілон'13". Дискусія відбудеться 23-го жовтня в Фестивальному центрі.

Зараз ви читаєте новину «На кінофестивалі у Польщі покажуть сім українських стрічок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі