четвер, 07 червня 2012 13:06

На Ірпінському кінофестивалі переміг фільм про малайзійського аутиста

На Ірпінському кінофестивалі переміг фільм про малайзійського аутиста
Квек Шио Чуань отримав золоту кінострічку за фільм "Гуан". Фото: g-2b.com

В Ірпені відбувся ювілейний - 10-й - міжнародний некомерційний фестиваль альтернативного (паралельного) кінематографу "Ірпінський
кінофестиваль" - "У дусі часу!".

Як стало відомо Gazeta.ua, за результатами голосування глядачів були визначені переможці в чотирьох номінаціях.

Зокрема, в номінації "Альтернативний світ" головний приз дістався Квек Шио Чуань за фільм "Гуан" (Малайзія). 2 місце - Франческо Філіппі "Хромоніжка" (Італія), 3 місце - Вероніка Шемлова "Ти не повинен сходити з дороги!" (Чехія).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінімалістський кінофестиваль під Києвом обрав казку в стилі "heavy metal"

Крім того, серед кращих комедій перше місце зайняли Ті-Вон Муонг-Хані, Вілаконе Фачансавонг, Чонгхам Фонекео за фільм "Ранкові пісні" (Лаос), 2 місце - Левон Мінасян "Піаніно" (Вірменія-Франція), 3 місце - Бен і Кріс Блеін "0507" (Великобританія).

У номінації "Ультракоротке кіно" золотими призерами стали Руне і Ерікс Ерікссони за фільм "Нові фотографії з Марса" (Норвегія), 2 місце - Сергій Тубі "Кожний день" (Україна), 3 місце - Микола Бондарчук "Діалог" (Угорщина).

Разом з тим, кращим фільмом фестивалю було визнано фільм "Гуан" (Малайзія), а його автор — Квек Шио Чуан — був нагороджений головним призом фестивалю - "Золотою кінострічкою".

Фільм "Гуан" - це історія про двох братів. Старший брат Вен Гуан - аутист. Його часто не розуміють. Тим не менш, він бореться, щоб бути прийнятим у соціумі. Він має таємну пристрасть. Молодший брат доглядає за ним і шукає для нього роботу, щоб мати можливість покривати їхні спільні витрати. Протягом фільму ми спостерігаємо, як Вен Гуан шукає роботу і свою таємну пристрасть - останній келих, який принесе йому радість.

Зараз ви читаєте новину «На Ірпінському кінофестивалі переміг фільм про малайзійського аутиста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі