вівторок, 20 листопада 2012 13:01

На фестивалі відеопоезій у Києві переміг ролик про сестер-близнючок

На фестивалі відеопоезій у Києві переміг ролик про сестер-близнючок

Цими вихідними в Києві вдруге пройшов фестиваль відеопоезії "CYCLOP". За два фестивальні дні крім конкурсних робіт показували поетичні відеоролики з аргентинського фесту "VideoBardo" та російського - "Зря!" і "П'ята нога".

Перше місце дали відеопоезії Ксенії Калініченко "1+1=1" про близнючок у блакитних сукнях, про їхні доросло-дитячі пустощі.

"До речі, ролик, що отримав перше місце, ще й був визнаний кращим у глядачів, - каже координатор проекту відеопоезії Поліна Городиська. - На закритті фестивалю демонструвалися усі 12 роликів, які журі відібрали до короткого листа. Після перегляду кожен міг проголосувати".

Не дивлячись на те, що відеопоезія в Україні тільки зароджується, Поліна Городиська переконана, що цього року все було на більш професійному рівні. У журі також запросили режисера Михайла Іллєнка, Дуню Кустурицю (директор "Kustendorf Film & Music Festival", донька Еміра Кустуриці та другий режисер його фільмів) та Федіра Крата (генеральний директор Київського міжнародного кінофестивалю).

"Цього року окремо виділили номінацію за кращий анімаційний ролик, - розказує про фестивальний відбір Поліна Городиська. - Бо таких робіт також було чимало. Автори використовували як україномовні так і російськомовні тексти. Була і інтимна лірика - надзвичайно чуттєвий ролик на вірш Марії Матіос, і громадська лірика, і гостро-соціальні або філософські теми. Автори брали тексти як маловідомих сучасних українських поетів, так і достатньо розкручених - Андруховича, Галини Крук, Марії Матіос".

Загалом на конкурс подали 83 роботи. Відібрали 50. У цей довгий список потрапили поетичні відеоролики від режисерів та знімальних команд з Києва, Львова, Донецька, Луцька, Дніпропетровська, Москви, Санкт-Петербурга, Познані, Гамбурга та інших міст.

Третє місце віддали конкурсанту з Санкт-Петербургу Артему Кірсанову. У ролику "Дивіться" він поєднав телевізійні новини з танками.

Друге місце віддали роботі "Зміна декорацій" на вірші Юрія Андруховича. Вийшло анімовано-декороване відео у химерному поєднанні з експериментальною музикою гурту "Карбідо".

А от в анімаційному роликові харків'янка буквально поєднала азбуку Морзе з комп'ютерною графікою.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі відеопоезій у Києві переміг ролик про сестер-близнючок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі