вівторок, 21 червня 2016 12:56

На фестивалі у Парижі відкрили український арт-павільйон

На фестивалі у Парижі відкрили український арт-павільйон

У Парижі запрацював український арт-павільйон фестивалю "Береги Європи". Як повідомляє УНН, подію запланували на 8 червня, але її перенесли ближче до 17-го числа через повінь. Після сильних дощів рівень води у Сені піднявся майже на 4,5 м. У Парижі водою залило території найвизначніших пам'яток – Ейфелевої вежі та Лувру.

"Фестиваль на набережній Сени "Береги Європи" заплановано почати 8-го. Але перенесуть в район 17-го, бо Європа, тобто, Сена, трохи вийшла з берегів" - про перенесення фестивалю повідомила у своєму Facebook письменниця Ірена Карпа, перший секретар посольства України у Франції із питань культури.

"Унікальність проекту в його мультикультурності, адже на чемпіонаті очікують глядачів з усіх континентів. Тож маємо неймовірну можливість показати Україну сучасну через твори її митців, а також зробити все, щоб після насиченого "Євро" вболівальники відразу ж поїхали відкривати для себе Україну туристичну", – зазначила Ірена Карпа.

В українському арт-павільйоні планують провести понад 10 виставок сучасних вітчизняних художників, перформанси і концерти, читання письменників.

Фестиваль "Береги Європи" – це арт-платформа для країн-учасниць Євро-2016: кожна з них матиме свій павільйон, де демонструватиме сучасне мистецтво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виставка українського художника відкрилася у Вашингтоні

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі у Парижі відкрили український арт-павільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі