середа, 28 вересня 2016 15:40

На фестивалі покажуть уявні світи

На фестивалі покажуть уявні світи

7-9 жовтня у Музеї історії Києва відбудеться III Міжнародний фестиваль фантастичної літератури і уявних світів LiTerra Con.

Тема фестивалю цього року — діалог: часів, світоглядів, мов, субкультур, поколінь та мистецтв. Про це поговорять українські автори Володимир Аренєв, Юрій Макаров, Дара Корній, Генрі Лайон Олді, Євгенія Більченко, а також білорус Сергій Булига, польський письменник Яцек Комуда, литовець Ярослав Мельник.

"Ми хочемо наголосити на взаємопроникненні різних видів мистецтв, що працюють з нереалістичним. Фантастика оточує нас скрізь. Навіть там, де ми її не завжди помічаємо", — зазначають організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 книжок для читання восени

Програма заходу складатиметься з чотирьох напрямків.

У літературному блоці проведуть дискусії про особливості наукової фантастики, літературу жахів і фантастику у перекладах. Планують низку презентацій перекладних і вітчизняних книг. Також тих, які випустять спеціально до фестивалю.

"У блоці кіно ми зосередимо увагу на новинках українського фантастичного кіно й анімації. Бо не всі гості знають, що в Україні доволі активно працюють у цьому напрямку", — каже представниця фестивалю Марія Балицька.

У візуальній частині відвідувачі зможуть побачити роботи українських ілюстраторів та познайомитися з художниками, які створюють комікси. Науковий блок складатиметься з лекцій та зустрічей, де простими словами розкажуть про складні речі. Діятиме спеціальна міні-програма "Діалог з містом", де говоритимуть про Київ.

Нагадаємо, 7, 8 і 9 жовтня у Києві відбудеться IV Міжнародний театральний фестиваль JoyFest.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі покажуть уявні світи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі