вівторок, 20 вересня 2016 12:49

Мультфільм про бійку дітей визнали найкращим
6

Якось з третього разу" французьких режисерів Жулі Ромбовіль і Ніколя Б’янко-Левріна
Якось з третього разу" французьких режисерів Жулі Ромбовіль і Ніколя Б’янко-Левріна
Якось з третього разу" французьких режисерів Жулі Ромбовіль і Ніколя Б’янко-Левріна
робота Степана Коваля "Професіонали: Кухар"
робота Степана Коваля "Професіонали: Кухар"

Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва Linoleum оголосив цьогорічних переможців. Тема заходу - паперові мрії.

"Маємо два призи. Один гран-прі, інший спеціальний для української анімації. На конкурсі представлені некомерційні роботи тривалістю 5-10 хв. Анімація - це мистецтво, не обмежене технікою", - каже організатор фестивалю Михайло Царьов.

Міжнародну програму виграла короткометражка "Якось з третього разу" французьких режисерів Жулі Ромбовіль і Ніколя Б'янко-Левріна. По сюжету діти разом малювали. У процесі почали обговорювати створення першої людини. Діалог призвів до суперечок і справжніх битв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі розпочнуть навчальний рік із мультфільмів "Це наше і це твоє"

Найкращим фільмом національного конкурсу стала робота Степана Коваля "Професіонали: Кухар". За сюжетом герої визначаються щодо професії, уявляючи та випробовуючи себе фахівцями в кулінарії. Техніка виконання – пластилін та ляльки.

Хронометраж однієї серії – 5 хв. Роботу місяць тому відзначили на Міжнародному фестивалі анімаційних фільмів для дітей і молоді "Золота монета Костянтина" у Сербії.

На фестиваль надійшло більше тисячі робіт із США, Великобританії, Ірану, Німеччини, Канади, Росії, Індії та України. Багато анімаційних фільмів документальні, багато з них розповідають про місце людини у суспільстві та її взаємодію зі світом.

Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва Linoleum - це некомерційна приватна ініціатива, спрямована на підтримку і розвиток інтелектуальної анімації та медіа-мистецтва у світі. Загальний призовий фонд - $ 5000. 2014-го фестиваль переїхав із Росії. Доти його організовували там 8 років.

Нагадаємо, 15-18 вересня в київський Малій Опері відбувся 11-й Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва Linoleum.

Зараз ви читаєте новину «Мультфільм про бійку дітей визнали найкращим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі