Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2014 12:21

Мінкульт і надалі наполягатиме на забороні російських телесеріалів та фільмів - Нищук

Мінкульт і надалі наполягатиме на забороні російських телесеріалів та фільмів - Нищук
Фото: lenta-ua.net

Євген Нищук запевнив,що Мінкульт ставитиме питання щодо заборони на законодавчому рівні російської пропаганди в українському медіа-просторі і до нової Верховної Ради України. Про це повідомили в прес-службі міністерства культури.

20 жовтня 2014 року на позачерговому засіданні Верховної Ради України народні депутати не проголосували за включення до порядку денного законопроекту, що заборонив би трансляцію російських фільмів та серіалів.

"Безумовно, прикрим є той факт, що така важлива законодавча ініціатива сьогодні не була підтримана депутатами. Втім, Міністерство культури України, разом із Державною агенцією України з питань кіно, Держкомтелерадіо та Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення продовжуватиме роботу в цьому напрямку", – сказав Міністр культури України Євген Нищук.

Він додав, що наразі є заклик до власників комерційних каналів, щоб вони були солідарними з українським народом. "Звісно, цей Законопроект пришвидшив і удосконалив би цю роботу, але ми будемо ставити дане питання і до наступної Верховної Ради, яка рано чи пізно до нього повернеться. Поки ж ми маємо час, то разом із комісією продовжуватимемо роботу у напрямку позбавлення ліцензій тих ЗМІ, що несуть в собі антидержавницьку політику", - зауважив Нищук.

Нагадаємо, днями у відкритому листі з проханням "прикрити інформаційний тил", до Президента України Петра Порошенка звернулися комбати добровольчих батальйонів. Бійці висловили своє обурення щодо політики деяких українських ЗМІ, що у часи збройного протистояння з Росією, транслюють у ефірі серіали, розважальні передачі та інший медіа-продукт, що містить проросійську пропаганду, дискредитує Україну, а також "ідеалізує та підносить ворога".

У липні цього року Державним агентством України з питань кіно в рамках запровадження секторальних санкцій у галузі культури по відношенні до Російської Федерації відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2014 р. №278 "Про утворення Комітету з питань застосування санкцій до осіб, що підтримують та фінансують тероризм в Україні" був ухвалений наказ щодо обов'язкового здійснення експертизи (перегляду) фільмів російського виробництва, що плануються до кінотеатрального прокату, на предмет відповідності національному законодавству.

Зокрема, після засідання Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів не були надані прокатні посвідчення низці стрічок російського виробництва, серед яких фільм "Біла гвардія" (виробник "Кінокомпанія Нон-СтопПродакшн", режисер С.Снєжкін), фільму "Піддубний" (виробник "Студія ТРІТЕ", режисер Г.Огров), "Матч" з Сергієм Безруковим тощо.

Зараз ви читаєте новину «Мінкульт і надалі наполягатиме на забороні російських телесеріалів та фільмів - Нищук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі