Ексклюзиви
понеділок, 02 березня 2015 12:29

Мінкульт хоче заповнити радіоефір українськими піснями на 75%

Мінкульт хоче заповнити радіоефір українськими піснями на 75%

Віце-прем'єр та Міністр культури України В'ячеслав Кириленко ініціює збільшення квоти національного продукту в ефірі радіостанцій до 75%. Про це повідомляє Cultprostir.

"Крім того, пісні українських авторів та виконавців мають з'являтися тоді, коли їх почує найбільше слухачів – у прайм-таймі, а не тільки пізно вночі, як це часто має місце зараз", - цитує чиновника прес-служба міністерства культури.

Кириленко вважає, що перехід до нових стандартів квот може відбуватись поступово, у кілька етапів.

Він також ініціюватиме перевірку радіостанцій щодо виконання ними чинної обов'язкової квоти трансляції в ефірі українських пісень. Відповідне звернення направлено до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і буде стосуватися усіх найбільших радіостанцій FM-діапазону.

Зокрема, йдеться про виконання статті 28 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", відповідно до якої у радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50 відсотків загального щотижневого обсягу мовлення.

Відзначимо, що в українському fm-просторі існують радіостанції, формати яких орієнтовані виключно на зарубіжну музику.

Зараз ви читаєте новину «Мінкульт хоче заповнити радіоефір українськими піснями на 75%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі