пʼятниця, 01 липня 2016 13:50

Міністр культури зіграв роль батька художника
10

Фото: "Class Act: Схід-Захід"

11 вистав поставили у столичному ТЮГу підлітки зі сходу та заходу України. Їм допомагали професійні драматурги та актори.

Про це розповіла полтавський драматург Ірина Гарець. Брала участь у проекті.

"Вистави відбулися в рамках проекту "Class Act: Схід-Захід". Мета - об'єднати підлітків східної та західної України, дати висловити свої думки і переживання. Тексти писали 11 дітей із Попасної на Луганщині та Миколаївки на Донеччині. Також - із Нововолинська. Працювали і в парах. Вийшло 11 короткометражних вистав. На сцені виступали професійні актори. У виставі "Моя стартова ціна" зіграв навіть міністр культури Євген Нищук. Мав роль батька художника-початківця. З відомих акторів брали участь Ірма Вітовська і Римма Зюбіна ", - розповіла Ірина Гарець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актори показали виставу для працівників Чорнобильської АЕС.

"Їздили в Попасну кілька місяців тому. Спеціально зустрічалися зі старшокласниками школи. Заклад дуже постраждав від вибухів. Розповіли дітям про проект, задали написати твір на тему: "Про що я ніколи в житті не розповім батькам". Кращих авторів запросили до Києва. Там вони 5 днів писали тексти для вистав", - додала Гарець.

Нагадаємо, для тисячі дітей з-під Слов'янська показали безкоштовну виставу.

Зараз ви читаєте новину «Міністр культури зіграв роль батька художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі