понеділок, 27 жовтня 2014 16:43

Мильні бульбашки, азотна кислота та лабіринт - у ПінчукАртЦентрі відкрили нову виставку
30

Фото: Ольга Каменєва

25 жовтня у столичному Пінчук Арт Центрі відкрилася виставка номінантів на отримання премії Future Generation Art Prize 2014. Ім'я переможця назвуть 6 грудня. Вручать $100 тис.

"На фотографіях випробовувала впливи різних рідин. Використовувала 4 види кислоти, ацетон і воду. Із усього найкращий ефект дає азотна кислота. Її використовувалася у своїх роботах", - розповіла художниця Жанна Кадирова. Вона показує свою серію робіт "Досліди" — 4 фотографії із плямами від азотної кислоти.

"Коли робила ці експерименти працювала у білому комбінезоні і респіраторі. Тоді була схожою на хіміка", - додала вона.

У лабіринті американської художниці Еллісон Віери на відкритті весь час блукали люди. Хотіли розвернутися і вийти, але не могли: проходи надто вузькі.
"У лабіринті було страшно. Бачила вихід, але напряму дійти до нього не могла. У голові паморочилося. Хотілося, щоб хтось взяв за руку і вивів. Такий стан переживає кожна людина. Хочеться повернутися, але дороги назад вже немає", - поділилася своїми враженнями одна із відвідувачок.

Найбільше людей зібралося біля інсталяції кубинського художника Андріана Меліса "Сила робочого класу". Це — 6 апаратів із яких постійно вилітають мильні бульбашки.

"Між запусками робимо лише невеличку перерву, щоб заправити апарати. 4-літрової каністри вистачає на 3 години безперервної роботи", - поділився художник.

Зараз ви читаєте новину «Мильні бульбашки, азотна кислота та лабіринт - у ПінчукАртЦентрі відкрили нову виставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі