субота, 24 січня 2015 17:05

Міхалок попросив Україну надати йому право на постійне проживання

Міхалок попросив Україну надати йому право на постійне проживання
Влада Білорусі та Росії створюють перешкоди Міхалку для повноцінного творчого процесу depo.ua

Лідер гурту Brutto (колишній "Ляпіс Трубецькой") Сергій Міхалок та його продюсер Антон Азізбекян звернулися до віце-прем'єр-міністра – міністра культури В'ячеслава Кириленка з проханням допомогти в отриманні права на постійне проживання в Україні.

Як повідомили у прес-службі Міністерства культури, Міхалок пояснив, що підтримка гуртом "Ляпіс Трубецькой" революційних подій в Україні негативно і вороже сприймається владою Білорусі та Росії, які створюють перешкоди для повноцінного творчого процесу. Тому лідер Brutto та його продюсер, не відмовляючись від білоруського громадянства, вирішили отримати право на постійне проживання в Україні.

За словами Міхалка, у 2015 році його гурт планує два всеукраїнських концертних тури, запис нового альбому та кліпів в Україні.

Кириленко, у свою чергу, звернувся з листом до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням якнайшвидше надати дозвіл на постійне проживання в Україні Міхалку та Азізбекяну.

"Ляпис Трубецкой" - білоруський панк-рок-гурт, створений у вересні 1989 року. В середині 2000-х років "Ляпіси" під керівництвом Міхалка почали виступати із текстами, сповненими різкої соціальної критики. Як наслідок, у Білорусі "Ляпіс Трубецькой" потрапив у чорний список музикантів.

У 2014 році концерти гурту в Росії скасовувалися через "антиросійські висловлювання". "Ляпіс Трубецькой" від початку підтримував Революцію гідності. Пісня "Воїни світла" стала одним з неофіційних гімнів Майдану.

Зараз ви читаєте новину «Міхалок попросив Україну надати йому право на постійне проживання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі